Està en: INICI > Notícies

Castelló i la Fundació Limne organitzen una "Nit de les rates penades"

Dimecres, 12 de Juliol de 2017
Els assistents tindran l'oportunitat de conèixer els mètodes de protecció de rates penades i de veure a alguns d'aquests animals.


La Fundació Limne, una organització privada sense ànim de lucre amb l'objectiu de protegir i conservar als animals i els seus ecosistemes fent partícips als ciutadans, realitzarà una activitat anomenada la "Nit de les rates penades" en col•laboració amb l'Ajuntament de Castelló el dia 14 de juliol a les 21:30 hores. Encara que en aquest cas el principal projecte de la fundació és el seguiment i custòdia de rates penades, un dels seus objectius és la realització d'aquest tipus d'activitats per a concienciar a la ciutadania, protegir aquests mamífers i construir i instal•lar les anomenades caixes-refugi.

En desembre de l'any passat, la Regidoria de Salut Pública dirigida per Mary Carmen Ribera va col•locar diverses d'aquestes cases-refugi per a rates penades per la ciutat per a evitar la proliferació de mosquits. Aquesta mesura, que es troba dins del pla biològic de lluita contra els mosquits i que es complementa amb tractaments amb biocides, es va dur a terme amb la col•laboració d’aquesta organització, que controla molt d'a prop cada part del procés.

L'activitat tindrà lloc al llac del Parc Geòleg José Royo, en l'avinguda Chatellerault, i es realitzarà al caure la nit. Iniciarà amb una explicació del projecte de cases-refugi i continuarà amb una ruta amb detectors ultrasò per a intentar observar i conèixer més d'a prop a aquests animals i la seua manera de vida en la ciutat. Alguns dels aspectos que es tractaran seran desmentir els mites al voltant d'aquests animals i explicar el seu important valor en el nostre ecosistema mediterrani. Finalment, també s’ensenyara a utilitzar aquests detectors ultrasò per a que aquells ciutadans que vulguen realitzar processos de seguiment d'aquests animals puguen fer-ho pel seu compte.

Per a poder participar en l'activitat cal contactar amb la Fundació Limne a través del seu correu electrònic (participa@limne.org) i inscriure's. A més, com la ruta es duu a terme per la nit, és important que cada assistent acudisca amb un entrepà per a poder sopar allí. Aquest projecte, que es troba dins del programa de seguiment de quiròpters (SEQUI) de l’organització, té lloc entre els mesos de juny i octubre i es complementa amb un de seguiment de tortugues galápagos entre els mesos de maig i novembre.Segueix-nos: