Està en: INICI > Notícies

Castell i la Fundaci Limne organitzen una "Nit de les rates penades"

Dimecres, 12 de Juliol de 2017

Nit de les Rates Penades


Els assistents tindran l'oportunitat de conèixer els mètodes de protecció de rates penades i de veure a alguns d'aquests animals.


La Fundació Limne, una organització privada sense ànim de lucre amb l'objectiu de protegir i conservar als animals i els seus ecosistemes fent partícips als ciutadans, realitzarà una activitat anomenada la "Nit de les rates penades" en col•laboració amb l'Ajuntament de Castelló el dia 14 de juliol a les 21:30 hores. Encara que en aquest cas el principal projecte de la fundació és el seguiment i custòdia de rates penades, un dels seus objectius és la realització d'aquest tipus d'activitats per a concienciar a la ciutadania, protegir aquests mamífers i construir i instal•lar les anomenades caixes-refugi.

En desembre de l'any passat, la Regidoria de Salut Pública dirigida per Mary Carmen Ribera va col•locar diverses d'aquestes cases-refugi per a rates penades per la ciutat per a evitar la proliferació de mosquits. Aquesta mesura, que es troba dins del pla biològic de lluita contra els mosquits i que es complementa amb tractaments amb biocides, es va dur a terme amb la col•laboració d’aquesta organització, que controla molt d'a prop cada part del procés.

L'activitat tindrà lloc al llac del Parc Geòleg José Royo, en l'avinguda Chatellerault, i es realitzarà al caure la nit. Iniciarà amb una explicació del projecte de cases-refugi i continuarà amb una ruta amb detectors ultrasò per a intentar observar i conèixer més d'a prop a aquests animals i la seua manera de vida en la ciutat. Alguns dels aspectos que es tractaran seran desmentir els mites al voltant d'aquests animals i explicar el seu important valor en el nostre ecosistema mediterrani. Finalment, també s’ensenyara a utilitzar aquests detectors ultrasò per a que aquells ciutadans que vulguen realitzar processos de seguiment d'aquests animals puguen fer-ho pel seu compte.

Per a poder participar en l'activitat cal contactar amb la Fundació Limne a través del seu correu electrònic (participa@limne.org) i inscriure's. A més, com la ruta es duu a terme per la nit, és important que cada assistent acudisca amb un entrepà per a poder sopar allí. Aquest projecte, que es troba dins del programa de seguiment de quiròpters (SEQUI) de l’organització, té lloc entre els mesos de juny i octubre i es complementa amb un de seguiment de tortugues galápagos entre els mesos de maig i novembre.Segueix-nos: