Està en: INICI > Notícies

El Planetari desvela els misteris i enigmes de l'antic Egipte en l'exposici "Els tresors de Tutankamon'

Dimecres, 12 de Juliol de 2017

La mostra, oberta fins a l’1 de setembre, inclou reproduccions dels objectes trobats en la tomba del faraó.

El Planetari de Castelló presenta 'Els tresors de Tutankamon', una exposició divulgativa sobre la troballa de la primera tomba intacta d'un faraó egipci. La mostra, que es va inaugurar el passat 4 de juliol i romandrà oberta fins a l'1 de setembre, consta d'un documental i de reproduccions d'algunes de les meravelles que es van trobar al descobriment.

Els visitants podran contemplar alguns dels elements més característics i coneguts, com la màscara funerària, el sarcòfag o el tron de Tutankamon. Altres, no tan coneguts, constaten la creença dels antics egipcis en la vida després de la mort, ja que en l'exposició també es poden trobar elements de la vida quotidiana que consideraven que els facilitaria la seua altra vida. No hi falta tampoc en la mostra del Planetari una variada representació dels déus que havien de guiar-los en el seu trànsit al més enllà.

A partir del descobriment de la tomba de Tutankamon el 1922 per part de Howard Carter, prompte la figura del jove faraó Tutankamon es va convertir en llegenda, encoratjant l'estudi de la cultura de l'antic Egipte. El fet notable va ser trobar la tomba intacta, ja que fins a aquest moment totes les que s’excavaven havien estat saquejades. Per primera vegada es va poder veure i estudiar com eren realment enterrats els faraons i es va poder conéixer de primera mà els seus ritus i costums funeraris.Segueix-nos: