Està en: INICI > Notícies

Marco rep a la delegaci de xiquets sahraus que passa les seues vacances a Castell

Dijous, 27 de Juliol de 2017
L'alcaldessa destaca la solidaritat de les famílies d'acolliment.


L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, han rebut avui a la delegació de xiquets i xiquetes sahrauís que passen les seues vacances a Castelló gràcies al programa Vacances en pau d’Smara, que pretén millorar tant les condicions de vida dels refugiats sahrauís com de la resta de la població resident en el Sàhara Occidental. La primera edil ha donat la benvinguda als10 xiquets i xiquetes sahrauís, als qui els ha traslladat que "Castelló també és ja la vostra ciutat" i ha confiat que la "estada es convertisca en una experiència inoblidable".

L'Ajuntament de Castelló col•labora amb Smara per a facilitar els viatges dels xiquets sahrauís durant l'estiu dins del programa Vacances en pau, que porta més de 20 anys possibilitant l'estada de menors que viuen en campaments de refugiats a Algèria. La presidenta d’Smara a Castelló, Pura Rodríguez, ha destacat la importància d'aquesta estada ja que "permet passar una revisió mèdica i allunyar del desert a aquests menors durant els dos mesos d'estiu, quan es registren temperatures superiors als 50 graus en els camps de refugiats".

Amparo Marco també ha tingut paraules d'agraïment per a les famílies d'acolliment perquè "sense la seua solidaritat aquest programa no seria possible". Un reconeixement al que també s'ha sumat la presidenta de Smara Castelló, qui han destacat que al llarg de la trajectòria del programa sempre hi ha hagut famílies interessades a acollir a aquests menors. Rodríguez també ha explicat que aquest període "permet establir vincles que es mantenen la resta de l'any i que inclouen, en el cas que les famílies acollidores vulguen, viatges als campaments de refugiats".

L'acte també ha comptat amb la participació del delegat del Front Polisari a la Comunitat Valenciana, Habibulah Mohamed, qui ha volgut agrair públicament el gest solidari de l'Ajuntament de Castelló i ha fet una crida a l'Estat espanyol perquè se solucione políticament el problema real del poble sahrauí.
Segueix-nos: