Està en: INICI > Notícies

La famlia de Lorenzo Ramrez dona a l'Ajuntament una obra del pintor per al IV Congrs Magdalener

Divendres, 22 de Setembre de 2017Els congressistes rebran una litografia numerada en exclusiva de l’obra com a agraïment a la seua participació.
 
María Elvira Boix, vídua del pintor castellonenc Lorenzo Ramírez, les seues filles, Ana i Paula, el seu gendre, Pablo Gómez, i el seu net, Daniel Gómez, han donat aquest matí a l’Ajuntament de Castelló una de les darreres obres de l’artista que més vegades ha dut les Festes de la Magdalena a la seua producció pictòrica en les darreres dècades. L’obra s’ha donat a l’Ajuntament acompanyada del document de cessió dels drets de reproducció seriada en exclusiva per al IV Congrés Magdalener, de tal manera que els i les congressistes inscrits que acrediten una assistència mínima a les sessions rebran una reproducció litogràfica numerada. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha rebut personalment la donació al seu despatx del Palau Municipal.

L’obra de Lorenzo Ramírez donada per al IV Congrés Magdalener representa la arribada de la Romeria de les Canyes a l’ermitori de la Magdalena i esdevé tota una síntesi de l’estil de l’autor i de la seua manera de representar la festa castellonenca. L’obra és una pintura en acrílics sobre paper i en ella es poden contemplar les traces gruixudes i enèrgiques de les pintures de Lorenzo, el profund simbolisme dels colors –amb una especial significació del verd i el morat- i l’harmonia de les seus formes. Els romeus, representats per traces molt espontànies, verdes i morades, enfilen la pujada a l’ermita de la Magdalena, molt més definida en un dibuix que tramet un cert contrast entre el vitalisme i la nostàlgia de la tradició renovada.

L’alcaldessa de la ciutat, acompanyada de la regidora de Festes, Sara Usó, i del gerent del Patronat Municipal de Festes, Vicente Montolío, junt a altres membres del Comité Organitzador del IV Congrés Magdalener, ha agraït molt sincerament la donació en nom de tota la ciutat i, especialment, de la ciutadania més compromesa amb les Festes de la Magdalena i ha assegurat que el nom de Lorenzo Ramírez no caurà en l’oblit a la ciutat de Castelló.Segueix-nos: