Està en: INICI > Notícies

Alumnes d'Arquitectura de l'UJI treballen en un estudi sobre rehabilitaci de les vivendes socials municipals

Dilluns, 9 de Octubre de 2017El treball se centrarà en el diagnòstic dels pisos situats en el carrer Huesca i en la valoració econòmica de propostes per tal de millorar el seu estat.
 
Alumnes del tercer curs del Grau en Arquitectura Tècnica i el grup de recerca Tecnologia, Qualitat i Sostenibilitat en l'Edificació (Tecsos) de la Universitat Jaume I (UJI) estan treballant en un projecte docent sobre rehabilitació d'edificis que inclou l’elaboració d'un estudi sobre la ciutat de Castelló.

Les administracions públiques i, especialment, l'Ajuntament de Castelló, estan donant un impuls a la rehabilitació d'edificis, la regeneració i renovació urbanes. Els estudiants volen sumar-se a aquest esforç treballant en el diagnòstic i desenvolupament de propostes d'intervenció i de millora de l'eficiència energètica, així com d'accessibilitat, dels habitatges socials que en l'actualitat es troben en règim de lloguer.

El treball a desenvolupar durant el present curs lectiu se centrarà en el grup d'habitatges situat en el carrer Huesca. Els alumnes i alumnes, sota la direcció i tutela del professorat, se centrarà en el diagnòstic de l'estat actual dels edificis i en el desenvolupament i valoració econòmica de propostes que potencialment podran ser implementades en aquests habitatges en relació a l'actual normativa. Aquestes propostes estarien dirigides a millorar l'estat de conservació general dels edificis, així com a actualitzar les seues condicions d'accessibilitat i d'eficiència energètica.

La vicealcaldessa de Castelló i regidora d'Habitatge, Ali Brancal, ha expressat la seua satisfacció pel fet que "el saber de la universitat haja sigut posat a la disposició de les persones necessitades". A més d'assenyalar que els habitatges d'ús social en la ciutat "han estat sotmesos a un abandó de molts anys i necessiten una rehabilitació integral", Brancal ha apuntat que "el projecte pot motivar als estudiants quan comproven que els seus coneixements tenen una plasmació directa en la resolució de problemes".
 
Els alumnes han visitat l'immoble, en companyia dels professors i professores responsables de cada assignatura, per a fer una inspecció i presa de dades (croquis, mesuraments, fotografies…) sobre sistemes constructius, instal·lacions existents i altres aspectes relacionats amb l'estat de conservació i l'accessibilitat. Més endavant es realitzarà una exposició pública dels treballs.Segueix-nos: