Està en: INICI > Notícies

Castell incorporar un segon gos policia

Dilluns, 9 de Octubre de 2017La Policia Local triarà el nom a través d'una consulta entre els escolars que acudeixen a les classes d'educació vial en Tetuán.
 
La Policia Local de Castelló incorporarà un segon gos policia després que el passat mes de març ‘Nueve’ es convertira en el primer agent caní de la ciutat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha explicat que després d'un procés d'entrenament i ensinistrament aquesta nova gossa, una llauradora retriever, se sumarà a la unitat canina (UCAN), que recolza les tasques policials de prevenció de conductes addictives referides al consum de drogues, tant en la via pública com en les diferents campanyes policials com, per exemple, en els controls d'alcoholèmia i drogues.

L'ensinistrament se centra en el seu primer any de vida en un procés de socialització que li permeta posteriorment desenvolupar les seues tasques de suport policial amb totals garanties. Així, segons han explicat fonts policials, "durant aquests pròxims mesos se li familiaritza amb tot tipus d'estímuls, habitacles, sorolls, altures i també persones, perquè s'adapte i tinga respostes positives". Part del procés també consisteix a anar en el cotxe patrulla, sentir el soroll de les sirenes i familiaritzar-se amb els uniformes.

Durant aquest període es fomenta l'instint de joc i s'associa a determinats olors com els de diferents substancies estupefaents "perquè desenvolupe el seu olfacte i s'especialitze en aquest tipus de substàncies". Cada vegada que les reconeix se li dóna un premi i així l'associació sempre és positiva.

Una altra de les claus en aquest ensinistrament per a incorporar-se a la Unitat Canina de la Policia Local de Castelló és el vincle amb la seua guia, l'agent policial al que acompanyarà en les seues tasques de patrulla per la ciutat. "Durant el primer any i mitjà de vida de la gossa, aquest procés d'entrenament i ensinistrament sempre es fa en entorns controlats parell que guanya confiança, se senta segura de si mateixa i no tinga comportaments inadequats".

La UCAN, que està integrada dins de Proxpol, la Unitat de Proximitat de la Policia Local, desenvolupa tasques de vigilància i prevenció en aquells llocs on es produeixen molèsties i queixes veïnals a causa del consum de drogues i on es genera un ambient d'inseguretat ciutadana per aquest motiu. Inclouen des de parcs i jardins a zones d'oci o els voltants de centres educatius.

Aquesta unitat disposa d'un horari flexible que s'adapta a les circumstàncies tant del servei policial com de l'animal, ja que el gos detector, pel seu entrenament específic, no pot desenvolupar una jornada completa de treball en aqueixes comeses. L'agent policial que treballa amb ‘Nueve’, el primer gos policia de Castelló, explica que "tots els dies realitzen exercicis d'ensinistrament i obediència" i que "el seu premi quan troba alguna substancia estupefaent és jugar". Amb la incorporació del segon gos policia, la UCAN podrà ampliar la seua labor al servei de la ciutadania.

Tal com va anunciar el regidor Antonio Lorenzo en la presentació de la unitat canina, el nom de la nova gossa policia es triarà a través d'una consulta als escolars que acudeixen diàriament al centre d'educació vial de la Policia Local situat en Tetuán XIV. Entre les propostes que estan dipositant en una urna, es triarà el nom que més vegades es repetisca. Si hi ha xiquets i xiquetes interessades en fan propostes, poden acudir a Tetuán XIV, on es troben les dependències de la Policia Local, i deixar el seu nom.Segueix-nos: