Està en: INICI > Notícies

Castell rep una xifra rcord de 61 comunicacions per al IV Congrs Magdalener

Divendres, 13 de Octubre de 2017La regidora de Festes, Sara Usó, destaca que ja s'han inscrit 357 congressistes mancant tres setmanes per a tancar-se el termini.
 
La regidora de Festes i presidenta del Patronat Municipal de Festes, Sara Usó, ha avançat avui dades sobre la convocatòria del IV Congrés Magdalenero, que ja compta amb 357 congressistes inscrits a poc més de tres setmanes perquè es tanque el termini, el pròxim 6 de novembre. Usó ha destacat que aquesta xifra, que supera totes les expectatives, "demostra un compromís amb les Festes de la Magdalena i, per extensió amb la ciutat de Castelló" i ha recordat que els qui assistisquen rebran una reproducció numerada d'una de les últimes obres del pintor Lorenzo Ramírez, que la família ha donat en l'Ajuntament per a aquest motiu expressament i ha cedit també els drets de reproducció exclusivament per a l'IV Congrés Magdalener..

Quant a les comunicacions, la regidora ha destacat que s'han presentat un total de 61. "Aquesta primera crida a la participació de la ciutadania de Castelló ha superat les expectatives del Comitè Organitzador, atès el poc de temps que hi ha hagut per a presentar comunicacions i la novetat d'aquest procediment, que mai s'havia fet en l'àmbit de les festes a Castelló", ha destacat Usó.

Al bloc 1, El marc de les festes. Estructura organitzativa i de gestió, agents festers i finançament, s'han presentat 19 comunicacions; al bloc 2 Identitat col·lectiva. Tradició i modernitat. Símbols i representacions oficials, 18 comunicacions; al Bloc 3, que aborda els Actes, programació, espais urbans i participació ciutadana, s'han presentat 16 comunicacions mentre que el bloc 4, Les festes com a element integrador de la imatge de la ciutat. Projecció exterior, s'han registrat 8 comunicacions.

Per entitats en representació de les quals s'han presentat les comunicacions destaquen el PP amb 8 comunicacions i signa una més; la Federació de Colles amb 7 comunicacions; la Federació Gestora de Gaiates, amb. 6 comunicacions; la Colla Pixaví, amb 4 comunicacions; el Gremi de Forners de Castelló, amb 2 comunicacions i l'Associació Cultural Botafocs, amb altres 2 comunicacions.
Les tres comunicacions que més suports han presentat són Millores i facilitats en l'organització dels actes de les colles i carros engalanats, de Josep Beltrán Bacas, en representació de la Federació de Colles de Castelló, amb 410 suports. En segon lloc, Les comissions de sector: ens col·laboradors de l'organisme autònom local Patronat Municipal de Festes de Castelló, d'Agustín Mon Carro, en representació de la Federació Gestora de Gaiates, amb 402 suports; i en tercer lloc, la comunicació titulada De la representació oficial de les festes. Reina de les festes de Castelló i dames de la ciutat, també d'Agustín Mon Carro, en representació de la Federació Gestora de Gaiates, amb 388 suports.

Respecte dels tres congressos precedents, als temes ja clàssics (las gaiatas, el Romiatge, el Pregó, la gestió, el programa o la pirotècnia...) s'afigen nous temes, que són símbol de noves inquietuds socials, com per exemple la igualtat entre les persones -especialment entre homes i dones- o la projecció exterior i la imatge de la ciutat.

Aquest dilluns, dia 16 d'octubre, es constituiran definitivament les taules temàtiques, integrades pels membres del Comitè Organitzador, que avaluaran aquestes comunicacions i, amb elles, redactaran les quatre ponències que aspiren a convertir-se en declaracions institucionals de l'IV Congrés Magdalener.

La regidora Sara Usó ha insistit en "agrair, en nom de l'Ajuntament de Castelló, la participació tan important de totes les persones i entitats que han reflexionat, redactat i enviat comunicacions amb les quals aporten, comparteixen la seua opinió, anàlisi, idees i propostes per a millorar les Festes de la Magdalena". I ha volgut "reconèixer públicament el treball, la dedicació i l'esforç dels membres del Comitè Organitzador, integrat pel Comitè Científic i el Comitè Tècnic Organitzador, durant aquests quatre mesos".

El IV Congrés Magdalener celebrarà el 17 de novembre la sessió inaugural. El dissabte 18 de novembre abordarà els blocs temàtics 1 i 2; el 25 de novembre serà el torn dels blocs temàtics 3 i 4 mentre que el 2 de desembre se celebrarà la sessió de cloenda a les 11:00 hores, sessió on es faran públiques les conclusions elaborades pel Comité Organitzador.Segueix-nos: