Està en: INICI > Notícies

El Club Pilotari Castell celebra el dissabte el seu 30 aniversari en la plaa Major amb tallers i teatre

Dimecres, 18 de Octubre de 2017Xiquets i xiquetes podran disputar partides de raspall, conéixer com es fabriquen les pilotes i gaudir d’una obra sobre ‘el Genovés’.
 
La Plaça Major de Castelló es convertirà el pròxim dissabte en un gran escenari esportiu amb la celebració d’una jornada que inclourà també teatre i tallers per a xiquets i majors. El Club Pilotari Castelló, amb la col·laboració del Patronat d’Esports, la Direcció General d’Esports de la Conselleria i la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València, ha preparat una jornada festiva a partir de les 10 del matí al mateix centre de la capital de la Plana.
 
La iniciativa, que porta per títol ‘30 anys amb la pilota al cor’, constarà de tres activitats destacades. Per una banda, hi haurà un taller de raspall en el qual estudiants de centres educatius de Castelló s’afegiran als xiquets i xiquetes de l’escola municipal per tal de passar una bona estona jugant a aquesta modalitat de l’esport més tradicional. Per la seua part, qui vulga conéixer el procés de fabricació de les pilotes que s’empren en l’esport autòcton tenen un bon mestre per aprendre’n. L’artesà de Borriol Salva Ramos fa anys que fabrica pilotes de vaqueta i materials de pilota valenciana per a jugadors professionals i aficionats. La Plaça Major es convertirà d’aquesta forma en un taller a l’aire lliure on poder descobrir els secrets de l’elaboració de la principal eina de treball d’aquests esportistes.
 
Per a finalitzar la jornada, a les 12.30 hores tindrà lloc la representació de l’obra teatral ‘Una pilota al cor’. Es tracta d’una peça per a tots els públics que posarà a escena la companyia Larvarium Teatre. L’obra és un recorregut per la vida d’un dels mites esportius valencians, Paco Cabanes ‘el Genovés’, sobre qui la Conselleria d’Educació i la Universitat de València han editat un còmic que va ser presentat la setmana passada a Castelló.
 
El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha felicitat al Club Pilotari Castelló pels seus primers 30 anys de vida i ha reafirmat el compromís del seu departament amb la promoció de la pilota valenciana "com a esport autòcton de la nostra terra que ha de ser divulgat i recolzat des de les institucions públiques".
 
Els actes de celebració del 30 aniversari del Club Pilotari Castelló continuaran durant els pròxims mesos amb un sopar de gala, partides al trinquet, competicions escolars, actuacions musicals i exposicions com ara la de l’escultor Jere.Segueix-nos: