Està en: INICI > Notícies

DIA DE LA MATRIA FOSCA. 31-OCT. PROGRAMACI ESPECIAL

Dimecres, 25 de Octubre de 2017

El 31 d'octubre de 2017, el món celebrarà la recerca històrica de l'ocult, alguna cosa que els científics nomenen com matèria fosca. Esdeveniments globals, regionals i locals estan sent planificats en aqueixa data per institucions i individus que cerquen involucrar al públic en discussions sobre el que ja sabem sobre la matèria fosca i els molts experiments actuals i planejats que cerquen resoldre els seus misteris.

Nosaltres volem participar d'aquesta celebració en col·laboració amb el IFIC (Institut de Física Corpuscular) i per a açò planifiquem una programació especial per a aquest dia.

Substituirem les projeccions de la programació habitual per la projecció "FANTASMES DE L'UNIVERS. La caça de la Matèria Fosca". Es tracta d'un nou espectacle de planetari dissenyat per a submergir al públic en la recerca de la matèria fosca. I és una col·laboració del Laboratori Nacional Lawrence Berkeley, la Universitat de Texas en Arlington, la Universitat Estatal de Michigan, el IFIC en la Universitat de València, així com altres institucions.

Les entrades seran gratuïtes i començarem amb una introducció a la Matèria Fosca a càrrec del Dr. Sergio Palomares Ruiz, membre del IFIC. Posteriorment passarem a la sala del planetari per a gaudir de la projecció. Açò tindrà lloc a les 18h. i a les 19h. i en tots dos casos en castellà.

Les entrades es distribuiran mitja hora abans de la següent activitat (a partir de les 17:30h. per a l'activitat de les 18h. i a partir de les 18:30h. per a les 19h.). I l'aforament està limitat per la capacitat de la sala del planetari.

Introducció a la Matèria Fosca (pdf): A partir de la guia que els autors han creat per a la projecció hem adaptat en castellà el document de l'enllaç.Segueix-nos: