Està en: INICI > Notícies

Castell reuneix a 12 ciutats de ms de 100.000 habitants en el frum estatal per l'ocupaci

Dijous, 9 de Novembre de 2017

L'edil Patricia Puerta destaca la necessitat de "fomentar espais de debat per a definir bones pràctiques en matèria d'ocupació".
 
Representants de 12 ciutats de més de 100.000 habitants de tota Espanya s'han donat cita avui a Castelló en la jornada inaugural del XIX Fòrum de Ciutats per l'Ocupació, primer que s'organitza en la ciutat. Els ajuntaments d'Alacant, Barcelona, Burgos, Gijón, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Màlaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, València i Valladolid han estat presents en una taula de debat en la qual els participants han intercanviat experiències i han donat a conèixer alguns dels seus projectes en matèria d'ocupació.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha subratllat la importància de "fomentar aquests espais de col·laboració municipal per a intercanviar experiències i definir bones pràctiques per a impulsar l’ocupabilitat". En aquest sentit, ha destacat l'aposta de Castelló per un Pla Estratègic d'Ocupació "amb 56 accions en matèria d'ocupació, formació, innovació o emprenedoria com a motors de la generació de noves oportunitats laborals". La jornada inaugural ha explicat també amb la participació del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

L’emprenedoria, una de les apostes de Castelló per a fomentar l'ocupabilitat, ha sigut un dels temes protagonistes de la reunió amb la presentació de beta.coop, la segona cooperativa d'emprenedors existent a Espanya i la primera a la Comunitat Valenciana, la creació de la qual va ser possible gràcies al conveni signat en 2016 entre l'Ajuntament de Castelló i la Federació Valenciana d'empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta).
Segons ha explicat Ángela Pita, delegada de Fevecta a Castelló, la cooperativa funciona com "un banc de proves en el qual els emprenedors poden provar i experimentar una idea de negoci en un entorn controlat abans de crear l'empresa".

Situada en les instal·lacions de l'edifici municipal CIES de la Ciutat del Transport, l'objectiu d'aquest viver d'empreses és que cada iniciativa puga comprovar de forma real si el seu projecte funciona i de quina forma pot ser viable, "assumint el menor risc, fins que arribe el moment de caminar solos i constituir-se legalment com a empreses cooperatives de treball".

En l'actualitat, beta.coop alberga set projectes: Holos-Eselia, una signatura que uneix la cultura del benestar a un procés de recerca contínua per a millorar la rendibilitat de les empreses; La Webberia, una desenvolupadora d'aplicacions web que s'adapten al dispositiu que les executa; Mira, mamà! (Hold Hands Coop V), una marca ecològica de moda per a bebès i xiquets; Remsoul, que aporta solucions tecnològiques per a l'optimització i gestió d'esdeveniments; Decorpc, una consultoria informàtica que fusiona la decoració i la tecnologia; Unomaswild, dedicada al disseny d’equipmanents esportius personalitzades; i Gap Interiorisme, que ofereix serveis presencials i online de decoració i interiorisme.

En la reunió, celebrada en l'Hotel NH Castelló Mindoro, també s'ha incidit en el desenvolupament del projecte CastellóCREA, presentat el passat mes de juliol, el qual situa a l'administració com a intermediària entre les persones aturades i el teixit empresarial de Castelló. Després d'un torn d'intervencions dels representants dels ajuntaments, la jornada conclou amb una visita guiada pel casc històric de la ciutat i un sopar de treball.

Per a la sessió de demà divendres, el fòrum canvia de seu i es trasllada al Centre de Desenvolupament Turístic (CdT), on es posarà l'accent a l'exposició d'exemples de bones pràctiques per a promoure les oportunitats d'ocupació en l'àmbit local.Segueix-nos: