Està en: INICI > Notícies

Lpez destaca a Castell com a ciutat exemple de la convivncia en pau entre diferents cultures

Divendres, 10 de Novembre de 2017El regidor de Benestar Social inaugura una trobada estatal de mediadors interculturals en el Grau amb més de 150 assistents de països com Rússia, Perú, Argentina, Romania, Mèxic, Sàhara, Equador, Colòmbia, Bulgària, Polònia, el Marroc i Uruguai.
                   
El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut de Castelló, José Luis López, ha inaugurat aquest matí la VIII Trobada de Mediadors Interculturals en el Centre de Turisme (CdT) del Grau. Es tracta de la principal trobada a nivell estatal que se celebra a Espanya en aquesta matèria, i en el mateix López ha ressaltat que "la mediació és una eina fonamental per a posar fi a l'estigmatització del racisme i fomentar la convivència entre persones de diferents cultures o països d'origen".

El regidor ha significat que "Castelló és un exemple de convivència en pau, però encara ens queden molts passos que donar en aquest sentit, i des de l'Ajuntament ho estem fent. Tenim un compromís institucional i polític, seriós i rigorós, per a fer d'aquesta ciutat un espai integrador des del respecte i la igualtat".

López també ha tingut unes paraules de condemna per l'última víctima de violència masclista a Elda, després de la qual cosa els més de 150 participants en el fòrum, de nacionalitats com Rússia, Perú, Argentina, Romania, Mèxic, Sàhara, Equador, Colòmbia, Bulgària, Polònia, el Marroc, Uruguai i Espanya, han eixit junts del CdT per a guardar un minut de silenci en repulsa a aquest tipus d'actes.

Diversitat, convivència i polítiques públiques, la perspectiva europea de les estratègies interculturals i el paper de la mediació intercultural en l'elaboració, execució i avaluació dels plans de convivència han sigut alguns dels temes abordats en la cita per professionals com Albert Mora, doctor en Sociologia i professor en la Universitat de València; Daniel de Torres, expert del programa Intercultural Cities del Consell d’Eurropa i director de la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI); i Carlos Giménez Romero, catedràtic d'Antropologia Social, director de l'Institut Universitari de Recerca sobre Migracions, Etnicitat i Desenvolupament Social (IMEDES).

La VIII Trobada de Mediadors Interculturals és un foro organitzat pel Negociat de Convivència Intercultural de l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI).Segueix-nos: