Està en: INICI > Notícies

Castell celebra a partir del dilluns la XXVI edici de la Setmana de Cinema de Muntanya

Dissabte, 25 de Novembre de 2017La Regidoria de Cultura i el Patronat d’Esports, en col·laboració amb el  Centre Excursionista de Castelló, el Club de Muntanya Castelló, el Club Trepa Castellet, el Espeleo Club de Castelló, la Fundació Huguet i la Fundació Dávalos-Fletcher, ha programat la vint-i-sisena edició de la Setmana de Cinema de Muntanya i el vintè Concurs de Fotografia de Muntanya, que se celebraran els pròxims 27,28 i 30 de novembre i l’1 de desembre.
 
Les quatre associacions implicades s'esforcen any rere any des de 1995 per a apropar cada tardor els paisatges més exuberants al públic urbà; per promoure l'afició i el respecte per la natura i oferir la imatge del món natural per mig de dues òptiques artístiques com són el cinema i la fotografia. Art, cultura, esport i natura es conjuguen en aquesta campanya.
 
La Setmana de Cinema de Muntanya i el seu concurs de fotografia són una oportunitat única per descobrir els més sorprenents escenaris naturals, sovint per mig d'esports de risc; i d'arribar a llocs gairebé verges del nostre planeta. Senderistes, escaladors, mountain-bikers i altres valents esportistes ens han mostrat l'altra cara del món.
 
Aquesta Setmana de Cinema de Muntanya manté el format de certamen com l'edició passada i torna a guardonar a les 4 millors pel·lícules; a més d'altra projecció seleccionada fora de concurs. Dilluns 27 de novembre es projectarà ‘Patagònia’, la pel·lícula fora de concurs. El dimarts 28 es projectaran les dues pel·lícules que han compartit el segon premi, ‘Petrexema en BTT’ i ‘Taghia’, el dijous 30 el primer premi, ‘Vinson, la muntanya de cristal’, i el divendres 1 de desembre el tercer premi, ‘Ama Dablam, la muntanya amb ànima de dona’.
 
L'objectiu, assolit edició rere edició, es doble: d'una banda oferir una programació atractiva que complisca les expectatives de les persones aficionades als esports relacionats amb la muntanya i, d'altra banda, promoure l'afició i la participació, especialment entre la joventut.
 
Com en anys anteriors totes les projeccions seran a les 20 hores, amb entrada lliure, al Teatre del Raval, en el hall del qual es podrà gaudir de les obres seleccionades al Concurs de Fotografia de Muntanya, des de les 18 hores.Segueix-nos: