Està en: INICI > Notícies

Castell promou l'emprenedoria per a lluitar contra el canvi climtic

Diumenge, 26 de Novembre de 2017

El programa Climate KIC-Accelerator selecciona les millors startups en sostenibilitat en una jornada en l’Auditori.
 
L’emprenedoria, una de les línies principals del Pla estratègic d'Ocupació de l'Ajuntament de Castelló, torna a entrar en escena. L'Ajuntament, a través del servei d’emprenedoria de CastellóCREA, ha organitzat una sessió de treball el pròxim 5 de desembre en l'Auditori en el qual es presentaran els projectes finalistes del programa Climate KIC-Accelerator.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat la importància d'aquest programa europeu d'acceleració d'empreses, que "suposa un impuls econòmic però també ambiental i social amb el suport a projectes innovadors que cerquen un benefici ambiental però que també han de tenir en compte els plans de negoci per a ser viables".

L'acte inclourà una activitat de networking perquè els interessats a engegar la seua idea de negoci puguen ampliar la seua xarxa professional de contactes, amb la presència d'inversors, persones emprenedores de Castelló i d'altres ciutats espanyoles, així com tècnics especialistes de l'àrea d’emprenedoria i de Projectes Europeus de l'Ajuntament de Castelló.

Així mateix, l'emprenedor valencià Iker Marcaide parlarà de la seua experiència com a generador de projectes i la importància de la validació del model de negoci. Entre la llista d'empreses que ha fundat, destaca Peer Transfer, una plataforma alternativa als bancs per a transferir diners a nivell internacional, que va ser guardonada en 2010 com la millor startup del món.

Coordinat per l'Associació Valenciana d'empreses de l'Energia (AVAESEN), el IVACE i el propi Ajuntament, el programa Climate KIC-Accelerator proporciona ajuda econòmica i de formació als millors projectes innovadors que ajuden a frenar el canvi climàtic i mitigar l'impacte mediambiental, amb un finançament que pot aconseguir els 60.000 euros.

La Comunitat Valenciana és l'única regió a Espanya que forma part d'aquesta acceleradora d'empreses, la qual únicament s'està desenvolupant en altres cinc regions europees d'Hongria, Itàlia, Alemanya, Polònia i Regne Unit.Segueix-nos: