Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament ressalta la seua voluntat d'impulsar la doble nacionalitat per als romanesos

Divendres, 1 de Desembre de 2017

El regidors de Benestar Social i Agermanaments participen en la celebració del Dia de Romania a la plaça Major.
 
L’Ajuntament de Castelló ha col·laborat aquesta vesprada en la celebració del Dia de Romania, a la qual han assistit el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, i el regidor d’Agermanaments, Enric Porcar. Així, López ha significat aquesta vesprada que "Castelló i Romania són un clar exemple de construcció de la Unió Europea en convivència i intercanvi d'experiències que reforcen el sentiment de ser europeu, de tenir una entitat comuna però també de respectar la nostra diversitat".

En la celebració dels actes pel Dia de Romania en la plaça Major, López ha ressaltat que "la diversitat suposa una oportunitat per a construir una ciutadania sobre valors d'inclusió i igualtat". "Sou moltes les persones que us heu establit a Castelló, la qual cosa demostra la vostra voluntat de formar part plenament de la societat castellonenca i de ser partícip d'ella", ha assenyalat.
 
A més, durant la celebració del dia de tots els romanesos i romaneses s’ha pogut visionar el documental ‘Castelló Târgovişte, ciutats germanes’ que s’ha estat elaborant i promovent des de la Regidoria d’Agermanaments, i que "arreplega com ha sigut la recepció fantàstica de tota la gent que ha anat venint de Romania, com s’han sentit, quines professions i càrrecs ocupen, entre d’altres", segons ha explicat el regidor Porcar.
 
López també ha destacat "la voluntat de l'Ajuntament de fer nostra vostra reivindicació d'impulsar la signatura d'acords de doble nacionalitat" i ha afegit que "la concurrència de dues nacionalitats en una mateixa persona té com a conseqüència l'existència d'un doble vincle jurídic que a nivell social ja podem apreciar, puix que són moltes les persones romaneses d'origen i de nacionalitat que se senten plenament castellonenques". López ha conclòs que "Castelló demostra una vegada més que és una ciutat acollidora i cosmopolita que ha obert de bat a bat les portes a la diversitat cultural, en general, i a la població romanesa, en particular".
 
Aquest extrem també ha sigut confirmat pel regidor d’Agermanaments, Enric Porcar, qui ha destacat que "si recentment vam viure l’agermanament entre les ciutats de Castelló i Târgoviṣte és perquè volíem segellar les relacions existents entre ambdues ciutats des de fa anys, ja que és d'aquesta ciutat d'on procedeixen la gran majoria de ciutadans romanesos arribats a Castelló. Ciutadans que avui dia ja són castellonencs d'adopció i que destaquen per la magnífica integració que han consolidat a la nostra ciutat, una ciutat d'acolliment que sempre els ha rebut amb els braços oberts".Segueix-nos: