Està en: INICI > Notícies

Marco afirma que el nou Pla General incorpora la perspectiva de la gent gran

Diumenge, 3 de Desembre de 2017L'alcaldessa destaca el projecte ‘Castelló, ciutat amigable amb les persones majors’.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, assegura que la perspectiva de la gent gran s'està incorporant al nou model de ciutat que s'impulsa des del Govern municipal, en l'àmbit del procés de revisió del Pla General, que serà exposat al públic en 2018. "Volem fer una ciutat més amable amb les persones majors, perquè volem un Castelló sense diferències de gènere, capacitats o edat, en el qual totes i tots se senten decisius a l'hora de determinar el nostre futur comú", apunta.

Marco destaca que "les ciutats del segle XXI s'han marcat l'objectiu d'impulsar un gran desafiament social per aconseguir una ciutat accessible, segura, saludable, integradora, prestadora de serveis essencials i adaptada les necessitats de cada col·lectiu". Una filosofia que, al seu judici, cal implantar en els grans projectes de transformació de la ciutat, tant en l'urbanístic com en l'econòmic, cultural o esportiu.

Una aspiració que serà una realitat amb la implantació del projecte ‘Castelló, ciutat amigable amb les persones majors’, un ambiciós pla que incorpora vuit àmbits d'actuació: espais a l'aire lliure, transport, habitatge, participació social, respecte i inclusió social, treball i participació ciutadana, comunicació i informació i serveis socials i de salut. El pla d'acció que es va presentar fa uns diez i va ser aprovat en el ple de novembre estableix 47 actuacions per a impulsar l'adaptació de la realitat a la perspectiva de la gent gran.

El gran objectiu de fer de Castelló una ciutat més acollidora pansa per actuacions que canvien la fisonomia urbana, mitjançant l'adaptació d'edificis, vies públiques i transport, per exemple, per a adequar l'espai urbà i la mobilitat a totes les persones, siga el que siga la seua capacitat. En aqueix sentit, es plantegen aspectes com l'ampliació de voreres i col·locació de bancs, l'adaptació dels equipaments del transport. La col·locació de WC públics que ha promogut el Govern municipal va en eixa línia.

Castelló és una de les 500 ciutats de tot el planeta que s'ha sumat a la xarxa de ciutats amigables amb la gent gran, un programa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a donar resposta al progressiu envelliment de la població i el procés d'urbanització. La Regidoria de Gent Gran, que dirigeix Mary Carmen Ribera, va iniciar fa uns mesos un procés de participació ciutadana per a aconseguir que la ciutat es convertisca en un entorn que possibilite als majors el desenvolupament de totes les seues potencialitatsSegueix-nos: