Està en: INICI > Notícies

Castell potencia el ganxo turstic del Mercat Medieval amb ms de 120 actes

Dilluns, 4 de Desembre de 2017La regidora d'Impuls Econòmic, Patricia Puerta, destaca la participació de quasi un centenar d'artesans, l'oferta gastronòmica i la recreació històrica.

Del 6 al 10 de desembre Castelló recrea el seu passat històric amb el Mercat Medieval, que enguany potencia el seu ganxo turístic gràcies a la participació de prop de 100 artesans, una variada oferta gastronòmica i la programació de més de 120 actes culturals i lúdics, especialment pensats per al públic familiar. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha presentat avui al costat de Vicente Herrera, representant de Culthisme, aquesta nova edició del Mercat Medieval.

Desfilades històriques, espectacle de titelles, tallers infantils, exhibicions d'oficis artesans, concursos, falconeria, circ, manualitats, explica contes, animació, campament de soldats, músics de l'edat mitjana…, donen vida a un complet programa que ofereix activitats pràcticament cada 20 minutos per a enriquir la visita al Mercat Medieval, que se situarà en els carrers Major, Cavallers, plaça de les Aules i plaça Maria Agustina. "Per la cridanera decoració dels carrers, pels productes artesans que es venen, per l'oferta gastronòmica i per l'àmplia varietat d'activitats programades, moltes d'elles per a públic familiar, el Mercat Medieval es converteix durant aquest pont de desembre en un bon motiu per a visitar Castelló i acostar-se fins al centre històric", ha destacat la regidora Patricia Puerta.

"Aquest tipus d'esdeveniments no solament tenen estirada turística sinó que també contribueixen a dinamitzar el xicotet comerç, per la qual cosa des de l'Ajuntament de Castelló, i en concret des de la Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica, promovem com a eina per a la dinamització econòmica", ha afegit l'edil.

La majoria d'activitats que es plantegen són diferents a les de l'edició del passat any. "Enguany comptem amb la participació de quatre associacions de recreació històrica, com són la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Els Cavallers Templers, la Secció de Bombos i Tambors de Santa María Magdalena i l'Associació de Bombos i Tambors de Les Coves de Vinromà, que participaran en diferents desfilades amb 60 o 70 persones vestides d'època per a promoure la recreació històrica, la repercussió turística i potenciar el Mercat Medieval", segons ha explicat Vicente Herrera, de Culthisme.

A més, se sumaran xanquers, joglars, bufons i altres personatges de l'edat mitjana per a reforçar l'ambientació del Mercat Medieval. Herrera ha subratllat també que "els espectacles i exhibicions varien pel que fa als de l'any passat perquè passejar pel Mercat Medieval siga una experiència nova". Els carrers Major i Cavallers reuniran l'oferta d'artesans; la plaça de les Aules concentrarà l'oferta gastronòmica amb presència de tavernes, polperies, creperies, etcètera i en la plaça Maria Agustina se situarà un campament medieval, on s'instal·laran exposicions com la de la cultura càtara, es faran xarrades lúdic-culturals, jocs infantils, malabars, pinta cares, contacontes, màgia i també recreacions de combats amb la participació especialistes de cinema i televisió.

El Mercat Medieval obrirà des del dimecres 6 de desembre a les 17:00 hores fins al diumenge a les 22:00. La gran desfilada inaugural se celebrarà el dimecres a les 19.00 amb la presència del rei Jaume I, Na Violant d’Hongria i tota la cort de cavallers, bufons, xanquers, joglars i músics en directe. En finalitzar, es realitzarà la lectura de la Carta Pobla de Castelló atorgada pel rei Jaume I amb l'objectiu de "realçar el valor històric i la vinculació d'aquest Mercat Medieval amb el passat de Castelló".Segueix-nos: