Està en: INICI > Notícies

Castell reconeix el talent contra el canvi climtic amb plantes solars transportables o tecnologia que optimitza els trajectes en bus

Dimarts, 5 de Desembre de 2017La regidora Patricia Puerta destaca el paper del programa europeu Accelerator de Climate-KIC com a motor d'innovació ambiental.

L'Ajuntament, a través del servei municipal d’emprenedoria CastellóCREA i l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, han organitzat avui una sessió de treball per a fomentar l’emprenedoria contra el canvi climàtic, dins del programa Accelerator coordinat per Climate-KIC Espanya. Els projectes finalistes que s'han exposat avui en l’Auditori i Palau de Congressos inclouen la detecció primerenca de les afeccions en agricultura per a reduir l'ús massiu de insecticides (AgropestAlert); solucions eficients, flexibles i escalables per a l'emmagatzematge energètic i l'ús conjunt amb energies renovables (Hydraredox) o el LowBus, una plataforma que optimitza els trajectes buits d'autobusos, evitant viatges innecessaris i maximitzant beneficis.

També s'ha presentat Recycl3r, que facilita informació sobre on i com reciclar cada producte i donant recompenses quan es recicla; Solatom, plantes solars modulars i transportables; el projecte TRC, que ha desenvolupat la tecnologia R3fiber, que és capaç de recuperar residus de cristalls, fibres de carboni i fibres reforçades amb plàstics; el WitouTrees, que utilitzen residus de pedreres de marbre per a fer paper adhesiu o Euroloop, companyia que dissenya i desenvolupa noves tecnologies per a un transport sostenible i autònom, d'alta-velocitat de passatgers i de càrregues.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat el paper de Climate-KIC Accelerator com a "motor de l’emprenedoria i la innovació en clau ambiental" i ha recordat que aquest programa europeu dotarà a les millors startups durant nou mesos de coaching, mentoring setmanal, accés a masterclass internacionals i finançament a projectes de tecnologies netes, reducció de les emissions de CO2, eficiència energètica, ciutats intel·ligents, edificació sostenible, processos productius sostenibles, transport sostenible, reciclatge i transformació de residus en producte, gestió de recursos hídrics o TIC per a una economia baixa en carboni.

"L'Ajuntament de Castelló col·labora un any més en el programa europeu Accelerator, un pla de suport a emprenedors amb un producte innovador que contribuïsca a la reducció de la petjada de carboni. I est és el seu valor afegit. No solament es reconeix i recolza el talent, sinó que s'aposta per una innovació que sumeix sostenibilitat. Gens d'açò seria possible sense el suport incondicional de Climate-KIC, una iniciativa de la qual l'Ajuntament és soci", ha subratllat la regidora Patricia Puerta.

L'edil també s'ha referit a l’emprenedoria i la innovació com a "elements clau en la generació d'oportunitats laborals i una de les línies d'actuació prioritàries del Pla Estratègic d'Ocupació 2016-2019, el primer amb el qual explica la ciutat de Castelló".

L'acte ha inclòs una activitat de networking perquè els interessats a engegar la seua idea de negoci pogueren ampliar la seua xarxa professional de contactes, amb la presència d'inversors, persones emprenedores de Castelló i d'altres ciutats espanyoles, així com tècnics especialistes de l'àrea d’emprenedoria i de Projectes Europeus de l'Ajuntament de Castelló.

Així mateix, l'emprenedor valencià Iker Marcaide ha exposat la seua experiència com a generador de projectes i la importància de la validació del model de negoci. Entre la llista d'empreses que ha fundat, destaca Peer Transfer, una plataforma alternativa als bancs per a transferir diners a nivell internacional, que va ser guardonada en 2010 com la millor startup del món.

Coordinat per Climate-KIC el programa Climate KIC-Accelerator proporciona ajuda econòmica i de formació als millors projectes innovadors que ajuden a frenar el canvi climàtic i mitigar l'impacte mediambiental.

Climate-KIC, és la principal iniciativa de la UE sobre canvi climàtic. Es tracta de la major col·laboració pública-privada d'Europa centrada en la innovació per a mitigar el canvi climàtic i adaptar-se al mateix. Climate-KIC està format per empreses, centres de recerca, institucions acadèmiques i organismes públics.Segueix-nos: