Està en: INICI > Notícies

Benestar Social afavoreix el coneixement de les diferents cultures que conviuen a Castell

Dilluns, 11 de Desembre de 2017El regidor José Luis López presenta la XIII Setmana Intercultural de la ciutat que se celebra des d'aquest dilluns fins a divendres que ve.

Castelló acull fins al divendres 15 de desembre la XIII Setmana Intercultural, una iniciativa en la qual "la ciutat mostra en cada edició la seua cara més intercultural amb un programa carregat activitats que té per objectiu promoure el reconeixement de les diverses cultures que conviuen en la ciutat".

Així ho ha explicat el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, qui ha destacat "la importància que té aquesta setmana per a fomentar la tolerància i el respecte a la diferència en una ciutat en la qual convivim 172.000 persones, de les quals prop de 28.000 són residents estrangers".

L'edil ha assenyalat que "tenim clar que només coneixent-nos i valorant les diferents nacionalitats i cultures mantindrem el respecte necessari per a conviure en pau". En aquest sentit ha oferit dades que revelen que a Castelló conviuen persones de 124 països diferents, sent Romania, el Marroc, Colòmbia, Algèria i Xina els de major pes en població, mentre que per procedència europea encapçalen el rànquing Romania, Itàlia, França, Alemanya i Portugal.


López ha assegurat que l'equip de Govern Municipal "manté una mirada optimista i transformadora davant la diversitat, proposant una nova forma de créixer des del respecte i la llibertat" i en aquest sentit ha posat de manifest el gran treball que realitza el Negociat de Convivència Intercultural de l'Ajuntament i que en breu Castelló comptarà amb l'III Pla Castelló Ciutat Intercultural.

L'inici de la XIII Setmana Intercultural ha tingut lloc aquest matí amb una jornada tècnica antirrumors que s'ha celebrat en la Universitat Jaume I (UJI) i ha estat destinada a afavorir la integració social a través d'una percepció positiva. La programació continuarà amb activitats destacades com a futbol interbarrial, tallers de gastronomia intercultural, trobades amb famílies, tallers i xarrades informatives per a arribar el divendres al punt final amb una festa de clausura a la qual està previst l'espectacle musical ‘Ballant el sol’ en el recinte de la Pèrgola.Segueix-nos: