Està en: INICI > Notícies

Castelló incorpora dos showcookings i un microcircuit de tapes en les Jornades Gastronòmiques de la Taronja

Divendres, 15 de Desembre de 2017



La regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, destaca "l'excel·lència dels cítrics de Castelló i el seu potencial en la gastronomia".

Castelló es prepara per a viure un cap de setmana gastronòmic carregat de vitamines. Les Jornades Gastronòmiques de la Taronja, que se celebren matí i el diumenge en la plaça Fadrell, han reforçat la seua programació per a convertir-se en un fòrum de promoció de l'ús de la taronja en la gastronomia i de donar a conèixer totes les seues possibilitats entre tots els públics. La regidora de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, Sara Va usar, i els integrants de la Fira de la Taronja han presentat aquesta nova edició que "pretén potenciar els cítrics de Castelló com un producte d'excel·lència".

La programació inclou enguany dos showcookings amb el xef Miguel Barrera, estrella Michelín, i amb Pablo Solsona, cuiner del restaurant El Melic. A més, durant els dos dies, hi haurà un microcircuit de tapes en el qual participaran restaurants de l'entorn de Fadrell com Marimorena, Taberna Taurina, Taberna de Guille, El Melic, Rústicos i Vietta.

A més, també s'inclou altres activitats com a tallers infantils, la realització d'una escultura en directe, animació infantil "i per descomptat tant dissabte com a diumenge hi haurà venda de taronges en els llocs habituals de la Fira de la Taronja", ha destacat la regidora Sara Usó.

Així, demà dissabte a partir de les 11:00 Juan Poré realitzarà una escultura en directe basada en el món de la taronja i els cítrics. Paral·lelament, hi haurà un taller a càrrec de Supernaranjas titulat ‘La taronja dels sentits’ que donarà a conèixer diferents varietats citrícoles entre el públic infantil i familiar. A les 12:00, arribarà el showcooking de Miguel Barrera, que cuinarà en directe diversos plats, llenguado a la taronja, escuma de taronja i sorbet de mandarines. També hi haurà degustació popular de la beguda 1.000 Gourmet, elaborada amb taronges i tòfones.

Durant la jornada també s'han programat tallers d’Educachef i Divecuina de la Terreta per a acostar la gastronomia a xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys, que podran elaborar rebosteria, carns i peixos amb la taronja com a ingredient coprotagonista. I a la vesprada s'ha previst activitats d'animació infantil.

Ja el diumenge, es mantenen els llocs de venda de la Fira de la Taronja, els tallers d’Educachef i Divercuina de la Terreta i el microcircuit de tapes. A més, també hi haurà un concurs d'esprémer sucs i a les 12:00 el showcooking de Pablo Solsona, que elaborarà garrinet amb aire de taronja amb degustació popular a partir de les 13:00 hores.



Segueix-nos: