Està en: INICI > Notícies

Benestar Social concedeix 50.000 a ONGD en una convocatria de subvencions eliminada fa 5 anys

Divendres, 29 de Desembre de 2017El regidor José Luis López ressalta que la recuperació d'aquestes ajudes promou el progrés econòmic i social en països desfavorits.

El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ha destacat avui que l'Ajuntament de Castelló ha concedit subvencions per valor de 50.000 euros destinades a projectes d'educació per al desenvolupament i sensibilització social d'Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD), "un programa que ha recuperat l'actual equip de Govern després d'haver estat sense convocatòria durant cinc anys per haver sigut eliminada en 2012 pel PP".

D'aquesta manera, López ha significat "el compromís del consistori amb un àrea de summa importància per a promoure el progrés econòmic i social d'aquelles zones del planeta on les desigualtats són més visibles".

El regidor ha manifestat que "tots hem d'aportar el nostre granit d'arena en l'eradicació de la pobresa que existeix en aquests països i per açò des del Govern Municipal hem reprès aquest programa de subvencions perquè recolzem i seguirem recolzant projectes d'educació i sensibilització".

En total han sigut subvencionats nou projectes de les ONGD Aniukas, Periferies del Mon, Pau i Solidaritat, Farmunidi, Ilewasi, Samara, Medicus Mundi Mediterrània, Solidaritat Internacional, i Associació de Cooperació per la Pau.

Els programes relacionats en l'àmbit de l'educació per al desenvolupament contemplen accions destinades a comprendre les desigualtats socials mundials, les seues causes i conseqüències, a partir de propostes formatives dirigides a públics concrets i amb una visió crítica que puga promoure un canvi d'actituds.
En matèria de sensibilització social, els projectes subvencionats estan dirigits a la conscienciació sobre les situacions de desigualtat dels països empobrits i la seua interdependència amb la realitat dels països del Nord, principalment en els sectors més vulnerables de la població i també a difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible continguts en l'Agenda 2030.Segueix-nos: