Està en: INICI > Notícies

Cultura envia tres obres del fons artstic municipal a l'IVRC per a la seua restauraci

Dilluns, 30 de Gener de 2017

Les peces necessiten un tractament de restauració urgent per fongs i corcs.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la seua Regidoria de Cultura dirigida per Verònica Ruiz, ha enviat tres obres del fons artístic municipal a l’Institut Valencià de Conservació i Restauració per a la seua restauració. Amb aquesta intervenció, es té el propòsit de realitzar un tractament i una restauració urgent principalment per fongs i corcs.

A causa del pas del temps, i les males condicions en les quals es troben, hi ha peces que necessiten una restauració. Per això, dins el llistat d’obres que necessiten ser intervingudes més urgentment s’han enviat a la seu de l’IVCR a València les obres ‘Isabel II’ i ‘Magdalena’ de Juan Bautista Carbó Rovira, i ‘Retrato de Mujer’ de Vicente Castell Doménech.

Una característica del fons artístic municipal és la seua àmplia dispersió, i a la casa de cultura s’emmagatzemen actualment diverses obres en condicions de conservació precària. Per aquest motiu, s’està estudiant la seua reubicació en un magatzem que compte amb unes condicions i infraestructures més adients.

L’Ajuntament de Castelló, tal com marca el Pla Museològic Municipal, compta amb una àmplia col·lecció museogràfica permanent, i el seu fons artístic municipal està compost en l’actualitat per 1.214 obres de caràcter històric artístic o de considerable vàlua econòmica. Aquestes peces pròpies de l’entitat municipal han nodrit el fons a través de l’organització d’exposicions, concursos, adquisicions i donacions.Segueix-nos: