Està en: INICI > Notícies

Castell promociona el Fadrinet com a dol de la Magdalena amb un concurs de cartells

Dimarts, 9 de Gener de 2018El Patronat de Festes dóna suport a la iniciativa presenta per segon any consecutiu del Gremi de Forners.

Les festes de la Magdalena són patrimoni de tots els castellonencs. Per açò, el Gremi de Forners de Castelló organitza per segon any consecutiu el Concurs de Cartell del Fadrinet amb el respatler del Patronat Municipal de Festes dirigit per Sara Usó. Una iniciativa que el seu objectiu és "que tots els castellonencs puguen participar en el disseny que identificarà al dolç de la Magdalena, i engrandir junts nostra gastronomia típica", tal com explica el Mestre Major del Gremi, José Miró.

El Gremi de Forners presenta la iniciativa amb la il·lusió que persones del món de la festa, professionals del disseny i famílies castellonenques en general es divertisquen creant un cartell amb la imatge del Fadrinet i els símbols propis de la Magdalena.

El mestre major, José Miró, ha explicat que el guanyador tindrà un premi de 100 euros patrocinat per Servicios Panadería i el seu cartell podrà veure's en totes les fleques artesanes del Gremi de Forners, i en les entitats col·laboradores, a partir del pròxim 6 de febrer i fins al final de les festes de la Magdalena. Miró ha presentat la iniciativa en l'Ajuntament de Castelló al costat de la regidora Sara Usó, i ha destacat que serà un jurat el que triarà el cartell guanyador d'entre tots els que s'envien al mail del Gremi (gremiocastellon@gmail.com).

El comitè avaluador estarà integrat per la presidenta del Patronat Municipal de Festes i regidora de l'Ajuntament, Sara Usó; el portaveu de la Ruta Sabors de la Diputació de Castelló, Baudilio Martínez; el president de la Federació Gestora de Gaiates, Carlos Chipirraz; el president de la Federació de Colles, Pepe Beltrán; i la gerent de Servicios Panadería, Belén Teixidor, a més del mestre major del Gremi, José Miró, i el vicepresident de l'entitat, César Solsona.

El mestre major ha recordat que el Gremi va crear el Fadrinet fa 8 anys i, des de llavors, "cada Magdalena hem desenvolupat una iniciativa per a impulsar el dolç de la Magdalena, i en totes elles sempre hem comptat amb el suport de el ‘món de la festa’ i de les autoritats, per açò vull agrair-los en nom dels mestres artesans la seua confiança en nostres els seus productes de qualitat". De fet, va recordar que en el 2010 "els forners del Gremi vam crear el Fadrinet amb la il·lusió que Castelló tinguera un dolç únic que identificara els nostres sabors i tradicions, i any rere any, gràcies al suport de tota la ciutadania, ha sigut un èxit i ha portat el nom de Castelló fora de les nostres fronteres regionals i nacionals".

El termini per a presentar els cartells es perllongarà fins al 31 de gener fins a les 12 de la nit. En els dies posteriors el jurat deliberarà sobre els cartells proposats i el dia 6 de febrer presentarà públicament la imatge guanyadora. Aquelles persones que desitgen imatges específiques del dolç per a desenvolupar el seu cartell poden sol·licitar-les al mail del Gremi. El cartell haurà de presentar-se en grandària A3 i en format jpg (d'entre 1 i 5 megues), i la imatge guanyadora passarà a ser propietat del Gremi i portarà els logotips de les entitats col·laboradores.

De forma paral·lela, en els pròxims dies els forners artesans del Gremi iniciaran ja l'elaboració dels tradicionals Fadrinets, un dolç creat ingredients tan nostres com el boniato, els albercs secs i la mistela, i que, sens dubte, serà protagonista en les pròximes festes fundacionals, tal com asseguren els portaveus de la federació de gaiates i colles.

Bases del concurs

--Els cartells hauran de presentar-se en grandària A3. En la part inferior ha d'incloure's el nom i cognoms de l'autor, i el lema del cartell. Açò és per al correcte registre dels cartells però el cartell guanyador s'imprimirà sense signatura ni lema.

--Haurà d'enviar-se en format jpg al mail: gremiocastellon@gmail.com entre el 15 de gener i el 31 de gener del 2018. El termini d'admissió de cartells a concurs finalitza el 31 de gener a les 12 de la nit. No pot tenir un pes inferior a 1 mega ni superior a 5 megues.

--En el mail haurà d'incloure's el nom, cognom i telèfon mòbil de la persona que ho mana, així com el lema del cartell.

--El cartell haurà d'incloure obligadament la imatge del Fadrinet, la imatge de la cinta verda magdalenera i les paraules Gremi de Forners de Castelló.

--Aquelles persones que desitgen obtenir una imatge del Fadrinet amb major qualitat podran sol·licitar-ho enviant un mail a gremiocastellon@gmail.com i se'ls enviarà expressament perquè puguen elaborar el cartell.

--La imatge del cartell guanyador passarà a ser propietat del Gremi de Forners, que repartirà els cartells per les fleques artesanes i entitats col·laboradores.

--L'autor que resulte guanyador haurà d'afegir al seu cartell els logotips de les entitats que fan possible el concurs. El Gremi de Forners li proporcionarà els logotips després de comunicar-li que és el guanyador, i abans d'enviar els cartells a impremta. Els concursants han de tenir en compte que els logotips s'afegiran en la part inferior de la imatge a l'hora de dissenyar el cartell.

--El guanyador haurà d'arreplegar el xec amb el premi –un xec de 100 euros-, el 6 de febrer, en l'acte al que prèviament li convocarà el Gremi de Forners.

Membres del jurat:

--La presidenta del Patronat de Festes i regidora Sara Usó.
--El president de la Gestora de Gaiates, Carlos Chipirraz.
--El president de la Federació de Colles de Castelló, Pepe Beltrán.
--El portaveu de la Ruta de Sabor de la Diputació, Baudilio Martínez.
--La gerent de Servicios Panadería, Belén Teixidor.
--El mestre major del Gremi de Forners, José Miró.
--El vicepresident del Gremi de Forners, César Solsona.Segueix-nos: