Està en: INICI > Notícies

Ribera programa una versi de Peix del Grau per a majors desprs de l'xit de la campanya escolar

Dimarts, 9 de Gener de 2018L'Ajuntament i la Confraria de Pescadors Sant Pere organitzen un nou calendari de visites guiades a la llotja, port pesquer i museu de la mar.

La regidora de Gent gran, Salut Pública i Consum, Mary Carmen Ribera, ha engegat una nova edició en versió sènior de la campanya de foment d'hàbits alimentosos saludables Peix del Grau després de l'èxit obtingut en les anteriors iniciatives entre escolars.

En col·laboració amb la Confraria de Pescadors Sant Pere, la campanya per a la gent gran comença avui dimarts i consta de visites guiades al Grau pesquer i mariner amb l'objectiu d'acostar les arts de pesca i el peix a les 34 associacions de majors de la ciutat de Castelló.

En aquest sentit, Ribera ha manifestat que el peix del Grau "és un dels nostres principals valors tant a nivell alimentós com a nivell econòmic. Des de l'Ajuntament de Castelló apostem pel consum de peix del Grau com a base d'una l'alimentació saludable i per la tradició marinera i pesquera com a motor socioeconòmic per al desenvolupament del Grau i del conjunt de la ciutat".

Aquest programa es desenvoluparà els dimarts, dimecres i dijous en grups de 20 persones i comprèn una visita a la llotja, una subasta de peix en directe, el visionat d'un video sobre la tradició marinera del Grau i les diferents arts de pesca, una degustació de peix fresc i una visita guiada al Museu de la Mar.

En aquesta última, els assistents podran descobrir diferents peces i aparells de pesca i navegació, maquetes i vaixells, àmfores, cartes de navegació i fins i tot una mandíbula de balena. El Museu de la Mar compta amb peces donades per l'Associació Mar i Vent.

El programa de visites del Grau Pesquer té com a objectiu donar a conèixer la importància del nostre port pesquer, el segon més important de la Comunitat Valenciana, i posar en valor el treball dels nostres mariners així com la qualitat del peix del Grau. Un aliment indispensable en la dieta mediterrània i que forma part de la nostra essència castellonera.

Entre les principals captures que podran conèixer els visitants en la llotja de Castelló es troben espècies tan significatives com l'orada, el llobarro, el sorell, el verat, el calamar, la galera, la sèpia o el roger.Segueix-nos: