Està en: INICI > Notícies

Castell desplegar a 150 agents de Policia i Mobilitat i 97 voluntaris per al dispositiu de seguretat de la VIII Marat BP Castell

Dijous, 15 de Febrer de 2018El dispositiu permetrà muntar 258 punts de tràfic i inclou un hospital de campanya, infermeria mòbil i sis ambulàncies.

Més de 250 persones entre policies locals, agents de mobilitat, personal sanitari i voluntaris integraran el dispositiu de seguretat dissenyat per a la VIII Marató BP Castelló, que se celebra aquest diumenge, 18 de febrer. El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, que ha presentat hui el desplegament junta mb el president del Patronat Municipal d'Esports, Enric Porcar, ha subratllat que "la Marató és l'esdeveniment, en aquest cas esportiu, que majors recursos policials requereix per dos motius: pel recorregut i pel temps de durada de la prova". La roda de premsa també ha comptat amb la participació del comissari de la Policia Local, Miguel Domingo, i el sergent de bombers i responsable de Protecció Civil, Antonio Costa.

El Punt de Comandament Avançat se situarà en la Sala de Control de Tràfic de l'Ajuntament, on estaran presents els responsables de la Policia Local, el servei sanitari i de l'organització que dirigeix els punts de tràfic assignats i que serveixen de suport a la Policia Local.

Lorenzo ha apuntat que els efectius policials que s'empren per als talls de tràfic superen els 150, en els quals s'inclouen els 40 agents de Mobilitat Urbana. El personal de l'organització que col·labora a regular els encreuaments de menor dificultat ascendeix a 97. "Amb aquests efectius es munten un total de 258 punts de tràfic", ha assenyalat el responsable municipal de Seguretat Ciutadana. També participarà una dotació de bombers, tant el dia de la prova com el dissabte en la Fira del Corredor.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha destacat que la carrera també implicarà canvis en la xarxa municipal d'autobusos, amb anul·lació d'algunes línies de 8.30 a 14.00 i desviaments d'unes altres, una informació que estarà disponible en la web municipal en l'àrea de Mobilitat. L'edil Antonio Lorenzo ha recomanat no utilitzar el vehicle privat el diumenge al matí i en cas de ser necessari consultar prèviament el recorregut de la VIII Marató BP Castelló per a trobar itineraris alternatius. A més, en cas d'emergència es pot cridar al 092 perquè des de la Sala de Control de Tràfic, on es monitoritzarà la carrera minut a minut, per a informar-se sobre el millor itinerari o mobilitzar recursos si fóra necessari.

Quant a l'atenció sanitària desplegada per l'organització de la carrera, estarà integrada per 34 persones, un hospital de campanya, infermeria mòbil, i sis ambulàncies, cinc tipus UCI i un Suport Vital Bàsic.

Per la seua banda, el regidor d'Esports, Enric Porcar, ha reconegut que "sense aquest dispositiu la VIII Marató BP Castelló no seria possible" pel que ha agraït el treball de totes les persones que ho integren, i ha fet extensiu aquest agraïment als dispositius que es despleguen en totes les proves esportives que se celebren a Castelló al llarg de l'any.

Porcar ha confiat que "aquesta suma d'esforços" facen possible un any més que el dia de la Marató "siga una gran festa de l'esport" i ha convidat als castellonencs a eixir al carrer a gaudir de la carrera, a animar als corredors i ha agraït de bestreta la paciència "amb les limitacions en la mobilitat que suposa una gran carrera com aquesta".Segueix-nos: