Està en: INICI > Notícies

L'Esport a Castell es mobilitza per la tolerncia

Divendres, 16 de Febrer de 2018El Patronat d'Esports i 17 clubs esportius d'elit s'adhereixen al manifest del col·lectiu LGTBI i exhibiran la pancarta contra la discriminació sexual.

Amb motiu del "Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l'Esport" que se celebra dilluns que ve, 19 de febrer, el Patronat d'Esports i el col·lectiu Castelló LGTBI han adoptat una iniciativa per a sumar esforços a favor de la tolerància en l'esport i a la qual s'han unit els principals clubs esportius de la ciutat. Junts han desplegat aquest matí una pancarta de suport al manifest del col·lectiu en contra de la violència masclista i la discriminació sexual en l'esport.

El regidor d'esports, Enric Porcar, ha manifestat que "des del Patronat d'Esports la tolerància és un dels valors que s'estan fomentant per a aconseguir un esport sense violència". Porcar ha agraït als 17 clubs esportius de Castelló que s'hagen adherit a la invitació del Patronat de sumar-se a aquest acte reivindicatiu. "És un orgull que tots els clubs que van rebre la nostra proposta hagen acceptat sumar-se a aquesta declaració de tolerància".

Per part del col·lectiu Castelló LGTBI (Lesbianes, Gais, Transexuales, Bisexuales, Intersexuales) han matitzat que la reivindicació va mes enllà del manifest, inclou la violència masclista que pateixen les dones no solament en l'esport, i per descomptat "pretén combatre qualsevol acte de discriminació per orientació, identitat i expressió sexual en l'àmbit esportiu", segons ha subratllat la portaveu del grup Pastora De Florencio. És, segons ha manifestat, "la primera vegada en tota Espanya que els clubs esportius expressen obertament el seu suport a les premisses del manifest contra la violència masclista, l'homofòbia, lesbofòbia, bifòbia, transfòbia, plumofòbia i intersexualfòbia".

La pancarta que s'ha confeccionat per a l'ocasió s'exhibirà a partir de demà en les diferents proves esportives i entrenaments dels clubs que recolzen la iniciativa, que són el Club Natació Castàlia, Feme Castelló, Club l'Illa Grau, Club Waterpolo Castelló, C.E. Castelló, Nou Bàsquet Femení, Club Atletisme Platges Castelló, Hoquei Club Castelló, Club Patí Castàlia, Bisontes FS, Club Handbol Castelló Masculí, Club Voley Grau Castelló, Club Voley Mediterráneo Castelló, Club Handbol Castelló Femení, Amics del Bàsquet, Club Bàsquet Castelló i Club Náutico Castellón.Segueix-nos: