Està en: INICI > Notícies

Castell dissenya un dispositiu de neteja per a Magdalena amb 110 operaris i 55 vehicles

Dimecres, 28 de Febrer de 2018El regidor Rafa Simó destaca que es treballen 21 hores al dia per mantenir neta la ciutat i apel·la al civisme per a millorar els resultats.

L'Ajuntament de Castelló desplegarà a un total de 110 operaris en Magdalena per a garantir la millor resposta en matèria de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans. El dispositiu es completarà amb 55 vehicles i el reforç de contenidors. "Les festes fundacionals suposen un repte per al servei municipal de neteja, ja que són nou dies amb més de 250 actes oficials, molts d'ells a peu de carrer, i amb fondes, fires i mercats que sumen milers de visitants pel que es multipliquen els residus, tant en via pública com en contenidors", ha explicat avui el regidor responsable de l'àrea de Serveis Públics, Rafa Simó.

El servei operarà en tres torns, de matí, vesprada i nit, adaptant les tasques al període del dia en el qual es realitzen. Així, a partir de les 7.00 hores s'activen els treballs de neteja i recollida en zones d'oci; escombratge motoritzat; fregat de paviments; neteja de taques i baldeig a pressió o neteja d'embornals. A partir de les 14.30 arranca el torn de vesprada, que reforça el barri mecànic i motoritzat, l'escombratge en places i manté el baldeig a pressió per a l'eliminació de taques. Ja a la nit, variant l'hora d'inici en funció de la tasca, es procedeix a l'escombratge i baldeig manuals, la neteja i recollida en zones exteriors de fondes, carpes, fires, etcètera, i a la recollida de contenidors de residus sòlids urbans.

L'edil Rafa Simó ha destacat que "aquest desplegament permet mantenir activat el servei de neteja viària i de recollida de residus 21 hores al dia perquè els carrers es convertisquen en el millor escenari per a gaudir de la Magdalena". Per açò, ha agraït per endavant el treball dels 110 operaris que durant les celebracions fundacionals treballaran perquè la majoria puga gaudir de les festes plenament. Però, a més, ha apel·lat al civisme per a "millorar els resultats i demostrar que es pot viure les festes amb intensitat, com es mereix la Magdalena, sense renunciar a unes normes mínimes de convivència".

En aquest sentit, el responsable de l'àrea de Serveis Públics ha recordat que s'augmenta el nombre de contenidors situats en via pública per a facilitar la recollida de residus. "L'Ajuntament de Castelló dissenya un dispositiu per a donar una resposta eficaç als reptes que, en matèria de neteja viària i recollida de residus, representen les festes de la Magdalena". L'any passat es van arreplegar 133.320 quilos de residus de neteja viària i 1.583.770 quilos en contenidors.Segueix-nos: