Està en: INICI > Notícies

Castell retira ms de 43 tones de residus de la via pblica en les primeres 96 hores de la Magdalena

Dijous, 8 de Mar de 2018Els equips de neteja incorporen desengreixants amb neutralitzadors d'olor per a obtenir resultats òptims.

El dispositiu especial de neteja dissenyat per l'Ajuntament de Castelló per a la Magdalena 2018 ha permès intensificar la recollida en tots els punts de la ciutat. Les primeres 96 hores de les festes fundacionals –de dissabte a dimarts- s'han traduït en un increment de la neteja viària, de la recollida en contenidor i també de la recollida selectiva fins a sumar en conjunt els 789.100 quilos de residus enfront dels 731.140 de l'any passat. 

El regidor responsable de l'àrea de Serveis Urbans, Rafa Simó, ha destacat el volum de residus retirats en via pública. Així, en els quatre primers dies de la Magdalena la neteja viària s'ha traduït en la retirada de més de 43 tones de brosses dels carrers, un 5% més que l'any passat. 

Simó ha destacat a més que la UTE concessionària de la neteja urbana "està utilitzant productes desengreixants que incorporen complexos neutralitzadors d'olors en tots els seus equips de baldeig, de manera que a més d'aconseguir un alt grau de neteja s'eliminen les olors generades per les restes de menjar, d'orines, de beguda, etcètera, de manera que s'aconseguisca un resultat òptim". 

Cal recordar que el dispositiu de neteja està format per 110 persones amb torns que cobreixen 21 hores de servei al dia, adaptant les tasques en funció de la presència de fondes, fires, mercats, colles, carpes, etcètera i al moment del dia en què es realitzen. Finalment, són 58 els vehicles utilitzats en aquest dispositiu. 

El servei opera en tres torns, de matí, vesprada i nit, adaptant les tasques al període del dia en el qual es realitzen. Així, a partir de les 7.00 hores s'activen els treballs de neteja i recollida en zones d'oci, escombratge motoritzat, fregat de paviments, neteja de taques i baldeig a pressió o neteja d'embornals. 

A partir de les 14.30 hores arranca el torn de vesprada, que reforça l'escombratge mecànic i motoritzat, l'escombratge en places i manté el baldeig a pressió per a l'eliminació de taques. Ja a la nit, variant l'hora d'inici en funció de la tasca, es procedeix a l'escombratge i baldeig manuals, la neteja i recollida en zones exteriors de fondes, carpes, fires, entre altres llocs, i a la recollida de contenidors de residus sòlids urbans.Segueix-nos: