Està en: INICI > Notícies

La recollida de residus durant les festes de Magdalena creix fins a 1.734.510 quilos

Divendres, 16 de Mar de 2018La neteja viària permet retirar 141 tones de brossa dels carrers.

La recollida de brossa durant les festes de la Magdalena ha crescut en 78.730 quilos respecte a l'any passat, fins a aconseguir els 1.734.510 quilos. El regidor d'Ordenació del Territori i responsable de l'àrea de Serveis Públics, Rafa Simó, ha afirmat que el volum de residus arreplegats "demostra el treball realitzat durant les festes fundacionals per a mantenir neteja la ciutat". En aquest sentit, Simó ha destacat que la mitjana de recollida diària ha sigut de 192.723 quilos, sumant els recollits en contenidors amb la neteja viària.

En aquest àmbit, el de la recollida directa en el carrer, la quantitat ha superat les 141 tones, la qual cosa suposa un increment de quasi el 4% respecte a l'any 2017. Un de les dades curioses d'aquesta Magdalena ha sigut l'arreplegat de confeti després de la celebració del Cós Multicolor, que enguany s'ha celebrat per primera vegada en el Bulevard Blasco Ibáñez, que ha aconseguit les 11 tones. Quant a la recollida selectiva, s'han arreplegat 95.250 quilos de paper, vidre i envasos lleugers.

La UTE concessionària de la neteja urbana ha utilitzat productes desengreixants que incorporen complexos neutralitzadors d'olors en tots els seus equips de baldeig, de manera que a més d'aconseguir un alt grau de neteja s'eliminen les olors generades per les restes de menjar, d'orines, de beguda, etcètera, de manera que s'aconseguisca un resultat òptim.

Cal recordar que el dispositiu de neteja ha estat integrat per 113 persones amb torns que cobreixen 21 hores de servei al dia, adaptant les tasques en funció de la presència de fondes, fires, mercats, colles, carpes, etcètera i al moment del dia en què es realitzen. Finalment, han sigut 58 els vehicles utilitzats en aquest dispositiu.

El servei ha operat en tres torns, de matí, vesprada i nit, adaptant les tasques al període del dia en el qual es realitzen. Així, a partir de les 7.00 hores s'activaven els treballs de neteja i recollida en zones d'oci, escombratge motoritzat, fregat de paviments, neteja de taques i baldeig a pressió o neteja d'embornals.

A partir de les 14.30 hores arrancava el torn de vesprada, que reforça l'escombratge mecànic i motoritzat, l'escombratge en places i manté el baldeig a pressió per a l'eliminació de taques. Ja a la nit, variant l'hora d'inici en funció de la tasca, es procedia a l'escombratge i baldeig manuals, la neteja i recollida en zones exteriors de fondes, carpes, fires, entre altres llocs, i a la recollida de contenidors de residus sòlids urbans.Segueix-nos: