Està en: INICI > Notícies

Un carril bici d'1,5 quilmetres connectar els grups Sant Andreu i Lurdes amb el Ciutat de Castell

Dilluns, 16 de Abril de 2018L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, subratlla la millora en mobilitat i seguretat vial que suposarà aquesta actuació de l’EDUSI.

El Govern municipal apuntalarà el canvi cap a un model de mobilitat sostenible amb l'Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible (EDUSI), que destinarà un milió d'euros en la creació de cinc quilòmetres més de nous carrils bici en tres zones diferents de la ciutat. Una d'aquestes noves vies ciclistes connectarà el pavelló Ciutat de Castelló a través de la Gran Via amb el grup Lourdes i aquest amb el Grup Sant Andreu, "dos grups perifèrics que a través d'aquesta actuació estaran més prop de la ciutat consolidada", segons ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Un recorregut d'una mica més d'1,5 quilòmetres (1.582 metres) i una inversió de 312.144 euros per a dotar d'una connexió ciclista segura –en algun tram també per als vianants- a aquests dos barris. La primera edil ha apuntat que "no solament millora la connexió ciclista i per vianants entre tots dos grups sinó que també contribueix a cosir la ciutat i encaixa amb el nou model urbanístic d'integrar els barris perifèrics". Aquesta actuació s'emmarca dins de l’OT4 per a fomentar una economia més neta i sostenible, de l'estratègia EDUSI, que va a suposar la major inversió de fons europeus en la història de Castelló amb 20,2 milions cofinançats entre l'Ajuntament de Castelló i la UE a través dels Feder.

"L’EDUSI és una estratègia de ciutat que no pot deixar al marge als barris perifèrics pel que aquest carril bici suposa una oportunitat per a dissenyar una nova relació entre els grups Sant Andreu i Lurdes i la resta de la ciutat i fer-ho, a més, a través d'una mobilitat sostenible", ha afegit Marco.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha recordat que aquesta actuació, igual que els nous carrils bici en Casalduch i Ciutat del Transport, inclosos dins del Pla Director de la Mobilitat Ciclista, un dels documents que integren el Pla de Mobilitat Sostenible i Seguretat Vial de Castelló. "Un dels objectius d'aquest pla és dotar de vies ciclistes aquelles zones de la ciutat que encara manquen d'elles, com ocorre amb la connexió entre els grups Sant Andreu i Lurdes", ha explicat.

L'execució d'aquest carril bici suposarà que en un tram de la Gran Via Tárrega Monteblanco s'elimine un dels dos sentits de circulació, en concret entre la calle Rambla de la Vídua i l'encreuament amb la N-225. Aquesta actuació permetrà reordenar la mobilitat a l'entorn del Grup Lurdes amb un "triple objectiu: reduir el tràfic de pas al costat de la zona residencial del Grup Lurdes, calmar el trànsit i millorar la seguretat vial, una circumstància que beneficiarà especialment a les persones més majors", han destacat el regidor de Mobilitat i la tinent d'Alcaldia del Districte Sud, Patricia Puerta. Aquesta reordenació reduirà el tràfic de pas que en aquests moments suporta el grup Lourdes, que es canalitzarà a través de l'avinguda València i la N-225.

Amb l'entrada en servei del nou carril bici, que té un període d'execució de quatre mesos des de l'inici dels treballs, la Gran Via tindrà un únic sentit de circulació cap a Nord –entrada a la ciutat- des de la N-225 fins a la calle Rambla de la Vídua, a partir d'on recuperarà els dos sentits de circulació. Així, l'accés al barri serà per l'avinguda València i la N-225.Segueix-nos: