Està en: INICI > Notícies

Castell planteja adherir-se a la campanya "Partir de zero' contra la discriminaci del poble gitano

Dissabte, 21 de Abril de 2018

La Junta de Portaveus abordarà la declaració de Castelló com Una Ciutat Zero i es compromet a treballar contra la desigualtat.

La Junta de Portaveus abordarà aquest dilluns una declaració institucional signada per PSPV, Compromís, PP i Ciutadans que, en cas d'aprovar-se en el ple, permetrà a l'Ajuntament de Castelló adherir-se a la campanya de sensibilització de la Fundació Secretariat Gitano i declarar Castelló «Una Ciutat Zero».

Aquesta declaració es basa en un decàleg en el qual es detalla que una Ciutat Zero és aquella on ningú parteix amb desavantatge perquè tothom té les mateixes oportunitats, sense importar la seua ètnia, gènere, orientació sexual, nacionalitat o religió. A més, les lleis d'una Ciutat Zero protegeixen als ciutadans i ciutadanes, i garanteixen la igualtat de totes les persones. Les seues institucions són inclusives i treballen perquè totes les persones tenen els mateixos drets i obligacions.

El decàleg també arreplega que els ciutadans i les ciutadanes d'una Ciutat Zero estan orgullosos de la seua diversitat i són respectuosos amb els altres, perquè aquests valors contribueixen al seu benestar i felicitat.

La declaració institucional també acorda que l'Ajuntament de Castelló subscriga el manifest elaborat pels col·lectius gitanos de Castelló i que s'emmarca dins de la campanya de sensibilització Partir de Zero promoguda per la Fundació Secretariat Gitano. "La gran discriminació que pateix la comunitat gitana fa que, per a molts, no existisca la igualtat d'oportunitats. Per açò, comencen amb desavantatge en moltes facetes de la seua vida, com estudiar, trobar un treball o llogar un pis", assenyalen.

Per aquest motiu milers de gitanos i gitanes han de remuntar, cada dia, un camí ple de prejudicis, desconfiança i rebuig només per a poder començar des del mateix punt que la resta. Només per a poder Partir de Zero. L'objectiu és una societat en què cap persona haja de recórrer el camí de la desigualtat, i en la qual tothom compte amb les mateixes oportunitats. Perquè la igualtat és Partir de Zero.Segueix-nos: