Està en: INICI > Notícies

Cavalls per la Joia concentrar l'1 de maig en la platja del Gurug a cavalls rabs, pura sang i creuats

Dissabte, 28 de Abril de 2018El Patronat d'Esports promou aquesta prova que conjuga l'esport, la cultura i la tradició.

La 21ª edició de Cavalls per la Joia es celebrarà enguany l'1 de maig, festa del treball. La concentració tindrà lloc en la platja del Gurugú de Castelló a partir de les 9,30h. i les carreres competitives començaran una hora més tard. Cavalls àrabs, pura sang i croats competiran per categories, i en carreres a tres mànigues, per la riba de la platja. Un espectacle que també està obert a la participació de ponis i rucs, i que atrau cada any a nombrós públic fins a la vorera de la mar.

El Patronat d'Esports va decidir recuperar l'any passat aquest activitat esportiva que entronca amb la nostra tradició. El regidor d'esports, Enric Porcar considera que "és un encert haver recuperat aquestes curses per la joia, que l'any passat  ja van ser un èxit  i enguany val la pena que tothom s'acoste a la platja del Gurugú a gaudir d'un ambient formidable".

Per la seua banda, la presidenta del Poni Club, i organitzadora de l'esdeveniment, Nati Adelantado, ressalta, més enllà del caràcter competitiu de la prova, la bellesa i les emocions que desperta veure córrer als cavalls al costat del mar, "és un autèntic espectacle poder gaudir d'aquestes carreres per la platja, que a més són part de la nostra tradició", explica.

L'organització de l'esdeveniment calcula que enguany participaran entorn dels 30 cavalls procedents de diferents localitats de la Comunitat Valenciana, encara que no es podrà confirmar aquesta dada fins al diumenge, ja que les inscripcions es realitzen el mateix dia de la competició. Allí mateix se'ls fa lliurament als genets d'un jupetí i de les normes bàsiques establides per a participar, entre elles, l'obligatorietat de portar casc, una fusta no superior a 50 centímetres i la prohibició d'interrompre l'avanç a altres cavalls.

La jornada es tancará al voltant de les 13,30h. amb l´entrega de trofeus.Segueix-nos: