Està en: INICI > Notícies

Castell potencia la custdia del territori

Diumenge, 29 de Abril de 2018La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, visita la Cooperativa Hort del Manyano per a fer balanç de les accions impulsades.

Es coneix per custòdia del territori el conjunt d'estratègies i instruments que pretenen implicar als propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics. El Pla Estratègic d'Ocupació de l'Ajuntament de Castelló inclou una línia d'actuació per a potenciar i recolzar la la custodia del territori, mitjançant l'agroecologia, la biodiversitat, l'agricultura social o la sensibilització ambiental, fent partícip a la ciutadania de Castelló.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha visitat la seu de la Cooperativa Hort del Manyano per a abordar les accions impulsades amb l'objectiu de promoure a Castelló la custòdia del territori. Una de les actuacions incloses en aquest programa de foment de la custòdia del territori és el projecte Ecoespai, que permetrà recuperar l'espai abandonat que envolta l'edifici municipal CIES, segons ha explicat la regidora.

Una altra iniciativa, ja en l'àmbit de la difusió i conscienciació, és la campanya que porta per títol Connecta’t amb la custòdia del territori, amb la intenció d'explicar què és la custòdia del territori mitjançant fullets informatius i a través de les xarxes socials.

El projecte Abella també s'integra dins d'aquesta estratègia i ha consistit en una jornada de sensibilització sobre la necessitat de protegir als pol·linitzadors per a mantenir la biodiversitat. "No solament permet avançar cap a una economia social i obrir noves perspectives laborals, la custòdia del territori té el valor afegit de promoure la sostenibilitat i treballar per a mitigar els efectes del canvi climàtic", ha destacat la regidora Patricia Puerta.Segueix-nos: