Està en: INICI > Notícies

La Copa d'Espanya de Formula Kite se celebrar aquest cap de setmana a Castell

Dijous, 3 de Maig de 2018Aquesta modalitat de vela aspira a convertir-se en esport olímpic.

Per primera vegada Castelló serà seu d'una prova del Circuit Copa d'Espanya de Fórmula Kite, una modalitat de vela que comença a agafar força des que en 2014 es constituïra el Club Deportivo Eolo Castellón, organitzador de la prova. Els millors regatistes del panorama nacional participaran en el 1er Trofeu Ciutat de Castelló que se celebrarà el 5 i 6 de maig, en la platja del Gurugú, a partir de les 11.00 h del matí.

En la presentació d'aquest esdeveniment esportiu ha estat el regidor d'Esports, Enric Porcar, qui ha valorat la iniciativa del club organitzador i la categoria dels esportistes, capaços d'aconseguir fins a 70 quilòmetres per hora si les condicions del vent ho permeten. Segons Porcar, "encara es coneix poc el kiteboarding, però veure-ho en directe és espectacular i des del Patronat d'Esports volem ajudar a difondre-ho, perquè a més Castelló presenta unes condicions ideals per a realitzar aquest esport gràcies a la nostra orografia", ha explicat Porcar.

El president del Club Deportivo Eolo, Tomás De Rosa, considera ja un èxit el poder celebrar a Castelló un esdeveniment d'aquestes característiques en el qual es concentraran grans regatistes, entre ells el castellonenc Carlos Puig que és 2on en el rànquing nacional. Tomás apunta alt quan diu que "l'objectiu és que Castelló es convertisca en epicentre d'aquesta modalitat esportiva a nivell nacional" i ha afegit que "es pot somniar amb arribar a organitzar una prova a nivell internacional".

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana recolza la celebració d'aquesta competició en aigües castellonenques. El president del comitè de competició, Carlos Torrado, ha destacat la importància que Castelló es convertisca en seu d'aquesta segona prova del circuit Nacional de Fórmula Kite, i ha manifestat que "aquest és un lloc immillorable per a poder desenvolupar aquest esport i poder aconseguir èxits mundials".

Més enllà de l'esdeveniment esportiu, el Club Deportivo Eolo va a dur a terme de forma paral·lela accions relacionades amb la protecció del medi ambient i de caràcter solidari.Segueix-nos: