Està en: INICI > Notícies

Prop de 500 nadadors de tres comunitats autnomes competiran en el IX Trofeu Jos Luis Ballester

Dijous, 3 de Maig de 2018Els guanyadors de les proves rebran, a més de la seua corresponent medalla, un lot de joguets.

La Piscina Olímpica de Castelló serà el marc del IX Trofeu José Luis Ballester que se celebrarà els dies 5 i 6 de maig en les instal·lacions esportives de Gaetà Huguet i que organitza cada any el Club Natació Castalia en honor a un dels millors nadadors que ha donat la nostra ciutat, tres vegades olímpic i nombroses vegades campió d'Espanya.

Són 494 els xiquets que en total participaran en aquesta competició, circumstància que arrossega a Castelló a més d'1.500 persones, entre esportistes i acompanyants. Un aspecte que el regidor Enric Porcar ha valorat com molt positiu per a Castelló, al mateix temps que ha lloat la labor solidària i la sensibilitat del Club Natació Castalia cap als col·lectius més desfavorits en proporcionar-los aliments i joguets que els propis esportistes aporten a instàncies dels organitzadors.

L'esdeveniment reuneix a esportistes pertanyents a 16 clubs de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó, xiquets i xiquetes de les categories benjamí i aleví, d'edats compreses entre els 10 i 14 anys. Precisament atenent a l'edat dels participants, els organitzadors de la prova van decidir oferir una mica més que una medalla als participants. Segons explica Vicent Richart, director tècnic del Club Natació Castalia, "des del primer any vam tenir clar que els joguets són un gran al·licient per als xiquets, així que al costat de les medalles els lliurem sempre un lot de joguets perquè cresca la seua il·lusió al voltant de la competició".
De la mateixa manera cadascun dels participants aporta joguets usats i aliments no peribles per a destinar-ho a una causa solidària. Així doncs, el Trofeu José Luis Ballester aconsegueix una dimensió social més enllà de l'esport. D'altra banda, la competició cada any s'assenta sobre una temàtica, i enguany vol fer l'ullet a les mares, ja que la competició es tancarà el diumenge dia 6, Dia de la Mare.Segueix-nos: