Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament de Castell collabora en la guia de turisme cultural Rutes Jaume I

Dissabte, 12 de Maig de 2018El recorregut consta d’un total de 29 itineraris i 123 poblacions per les quals es segueix la història del monarca per la Comunitat.

Castelló serà una de les parades que farà la guia de turisme Rutes Jaume I en el seu recorregut per la història del monarca valencià. La col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme dirigit per Patricia Puerta, contribuirà a impulsar i promocionar la figura de Violant d’Hongria, segona dona de Jaume I, que va influir de manera decisiva en la fundació de la ciutat de Castelló, convertint-se en una de les protagonistes de les tradicionals festes de La Magdalena.

Rutes Jaume I és una guia de turisme cultural que recorrerà 29 itineraris i 123 poblacions, a través de les quals es proposa una experiència distinta entorn a la història, les costums i el llegat patrimonial d’una època fonamental per al territori valencià.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins del propòsit de l’Ajuntament per posar en valor els aspectes patrimonials, històrics i culturals de Castelló, seguint la línia d’altres esdeveniments com ‘Mucho Castellón por descubrir’, entre d’altres. Però no sols això, aquest recorregut també inclourà una variada oferta d’establiments (hotels, restaurants i comerços) que potencien aspectes relacionats amb la gastronomia tradicional i els espais singulars castellonecs.

Aquest recorregut per la història de Jaume I comptarà amb més de 8.000 imatges que il·lustraran totes les rutes programades, les quals es poden recórrer en un cap de setmana enriquit d’història, tradició i cultura.

Rutes Jaume I ha rebut el suport del Ministeri de Cultura en la convocatòria de 2017 per a Ajudes per a la modernització i innovació de les indústries culturals i creatives mitjançant projectes digitals i tecnològics. A més a més, l’Agència Valenciana del Turisme ha incorporat aquesta iniciativa com a itinerari específic per a la millora de la competitivitat del producte turístic a la Comunitat Valenciana.Segueix-nos: