Està en: INICI > Notícies

Castell inicia el cicle d'horts urbans amb un taller que posa en valor el seu paper en la ciutat

Diumenge, 13 de Maig de 2018La Càmara Agrària acull aquesta primera sessió dedicada a la comparació dels diversos models productius actuals.

El curs de formació per a la millora de la gestió dels horts urbans promogut per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, dirigida per Sara Va usar, arranca el pròxim 16 de maig amb un taller on es reflexionarà sobre el paper d'aquests espais agrícoles dins de la ciutat.

Aquesta primera jornada d'un programa de tallers i activitats més ampli se centrarà en la comparació dels diversos models productius actuals i com afecten en el dia a dia, tant als productors i productores com a les persones consumidores. A més, també s'abordarà el paper que tenen per al teixit social que es forma a través de la participació en els horts i per la revaloració de l'agricultura i de l'horta quan es forma part d'ella.

Aquesta activitat, organitzada per l'Ajuntament de Castelló amb la col·laboració d’Agritec, forma part d'un cicle formatiu dirigit als propietaris i propietàries d'horts urbans de Castelló amb l'objectiu que puguen conèixer-los millor i també les seues aplicacions, l'horticultura i altres projectes relacionats. Aquest taller formatiu, que tindrà una durada aproximada de dues hores, se celebrarà en la seu de la Càmara Agrària a partir de les 18:30 hores.

Aquest programa de formació en els horts urbans municipals, a la presentación del qual va asistir la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, està dirigit a millorar la gestió d'aquests espais, conèixer millor aquesta agricultura urbana i les seues aplicacions, així com l'horticultura i, a més, donar a conèixer altres projectes. És per açò que aquest cicle de formació és una oportunitat perquè els propietaris i propietàries d'horts urbans de Castelló puguen aprendre una mica més al voltant dels cultius, els sistemes de reg, la sanitat vegetal o les llavors, entre molts altres temes.

A més, també hi haurà activitats dirigides als xiquets i xiquetes, com la qual versarà sobre horticultura i art, així com uns altres que relacionen l'agricultura amb altres temes d'importància, per exemple l'activitat que tractarà d’eecofeminismes i horts urbans.Segueix-nos: