Està en: INICI > Notícies

Marco anuncia que Castell aportar l'experincia municipal al dictamen de seguretat del Parlament Europeu

Dissabte, 19 de Maig de 2018L'Ajuntament de Castelló estudia presentar-se a la convocatòria d'ajudes europees en matèria de seguretat.

Castelló intensificarà el debat sobre la seguretat urbana davant les noves amenaces sorgides a Europa pel fanatisme, la radicalització, el fanatisme violent i l'odi. L'alcaldessa, Amparo Marco, afirma que l'Ajuntament aportarà la seua experiència municipal al dictamen de seguretat que el Parlament Europeu està preparant per a debatre al juliol, després de rebre l'oferiment a col·laborar per part de la Comissió de Ciutadania, Gobernança i Afers exteriors (CIVEX) del Comitè de les Regions.

Amparo Marco ha aprofitat la visita a Brussel·les aquesta setmana per a mantenir contactes amb responsables comunitaris en matèria de seguretat. En l'agenda d'alcaldia va destacar la reunió amb Jean-François Barnier, membre de la CIVEX, i amb Silke Toenshoff, cap d'Unitat de la Comissió de Ciutadania, Gobernança i Afers Exteriors de l’organisme.

Entre els objectius polítics que s'ha marcat la Unió Europea per als pròxims anys està el de fer front als reptes de la migració, la seguretat i la defensa. En aqueix sentit, les mesures vinculades a la prevenció i a la integració, com les impulsades en la ciutat de Castelló, estan rebent una gran atenció en les diferents institucions comunitàries.

Marco i Barnier van analitzar les principals línies de treball europees en matèria de ciutadania, participació ciutadana i gobernança multinivell, elements destacats en la política municipal de Castelló. Marco va informar Barnier de la col·laboració internacional de la Policia Local amb Mèxic, Romania i Equador sobre la policia de proximitat, i va exposar els baixos índexs de delinqüència que registra la capital de la Plana, com han posat en relleu les últimes estadístiques del Ministeri de l'Interior.

Barnier proposarà perquè l'alcaldessa de Castelló intervinga en la Comissió de Seguretat del Comitè de les Regions, al novembre, per a fomentar el debat sobre seguretat, principalment en la prevenció enfront del delicte, i sobre integració. També va convidar a l'Ajuntament de Castelló a concórrer a la convocatòria de la UE per a finançar projectes de seguretat que amb un muntant de 100 milions d'euros es llançarà a l'octubre.

L’alcaldessa també va mantenir una trobada amb Juan Fernando López Aguilar sobre seguretat. L'eurodiputat és membre de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior. En la reunió es van analitzar les futures línies d'acció legislativa del Parlament Europeu en aquesta matèria, amb l'objectiu d'alinear la política local de seguretat amb la política de seguretat europea. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, va participar el dilluns a Lieja en l'Assemblea General del Fòrum Europeu de Seguretat Urbana, en eixa mateixa voluntat de confluir amb les polítiques comunitàries.Segueix-nos: