Està en: INICI > Notícies

Castell implanta un sistema nou de drenatge sostenible en el Raval Universitari

Dissabte, 19 de Maig de 2018L'Ajuntament aprofita la creació d'una zona de jocs infantils per a impulsar aquest projecte pioner en la ciutat.

L'Ajuntament de Castelló està implantant un sistema nou de drenatge sostenible en la nova àrea de jocs infantils instal·lada en el carrer Juan Bautista Folià, en el Raval Universitari. Aquest sistema substitueix el paviment de cautxú per arena de platja i escorces de fusta al voltant de la mini pista de patinatge i de l'àrea d'activitats per a facilitar el drenatge sense perdre la capacitat d'amortiment del paviment en un entorn de jocs com aquest.

El projecte impulsat per l'àrea de Serveis Públics, dependent de la Regidoria d'Ordenació del Territori, ha plantejat la transformació del solar existent en un àrea verda sostenible mitjançant l'ocupació de materials i sistemes de drenatge adequats que contribuïsquen a la rehabilitació hidrològica urbana. És la primera vegada que es recorre a aquest sistema de drenatge més amable en la ciutat de Castelló. La utilització d'escorça de fusta i arena de platja facilitarà l'absorció de l'aigua per part del sòl i reduirà el vessament en superfície.

Es tracta d'una tendència més respectuosa des del punt de vista ambiental i amb els recursos hídrics. L'actuació, els treballs de la qual està previst finalitzar aquest mes de maig, dotarà al barri del Raval Universitari d'una nova zona d'oci infantil destinada a menors de 2 a 5 anys que inclou una minipista de patinatge amb forma de peix. La zona de parc infantil ocuparà una superfície pròxima als 150 metres quadrats mentre que la minipista de patinatge és de 107 metres quadrats. A més, el projecte també inclou un itinerari per als vianants accessible a l'interior del recinte, així com una rampa d'accés a tot el recinte de jocs i, com a mesura de seguretat, s'incorporarà un muret perimetral de formigó armat i una barrera vegetal.

Aquesta actuació s'emmarca dins de les polítiques municipals de millora d'espais urbans i d'ampliació o renovació d'àrees de jocs infantils, amb l'objectiu de promoure l'ús social dels espais públics i contribuir a crear zones de qualitat.Segueix-nos: