Està en: INICI > Notícies

Marco proposa una Taula de la Qualitat de l'Aire contra el problema de les males olors en el Grau

Divendres, 25 de Maig de 2018Ajuntament, Autoritat Portuària i INDES analitzen la situació després de les queixes veïnals.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha proposat la creació d'una Taula de la Qualitat de l'Aire per a determinar l'origen de les males olors, poder actuar en conseqüència i acabar així amb el problema en el Grau. Marco ha convocat a l'Associació d'Indústries del Serrallo (Indes) a una reunió per a buscar solucions a un problema que està generant molèsties als residents en el districte. En dates pròximes hi haurà noves reunions amb altres organitzacions empresarials amb el mateix motiu. En la trobada també han estat presents el president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo, i el tinent d'alcaldia del Grau, Rafa Simó.

La Taula de la Qualitat de l'Aire serà un òrgan de coordinació entre les empreses de Castelló i l'Ajuntament per a implementar solucions al problema. Entre les solucions que s'analitzaran en la taula estaria la contractació d'una empresa externa que compte amb les certificacions i acreditacions oficials, per a encarregar-se de determinar l'origen de les males olors en el moment de produir-se.

"L'Ajuntament és conscient de les queixes plantejades per centenars de veïns i està exercint la seua responsabilitat en exigir que es determine l'origen de les olors i s'establisquen les mesures correctores necessàries per a evitar-los", ha indicat. Les queixes veïnals són freqüents en els últims mesos i han sigut traslladades a l'Ajuntament pels diferents canals de comunicació que té oberts l'Administració local.

Marco ja havia mantingut contacte directe amb algunes de les empreses per a instar-los al fet que impulsen mesurades que contribuïsquen a millorar encara més la qualitat de vida, la sostenibilitat i el benestar dels veïns del Grau. En aquesta ocasió, la postura de l'alcaldessa es reforça amb els últims episodis d'emanació d'olors, especialment els ocorreguts els dies 17 i 18 d'abril.

L’alcaldessa ha afegit que "és necessari realitzar un sobreesforç per a mitigar el problema de les males olors i millorar la informació a la ciutadania sobre la qualitat de l'aire". "Les empreses sempre s'han caracteritzat per la responsabilitat social i estic convençuda que ho van a seguir fent ara i en el futur", ha expressat l'alcaldessa.

Des de la Tinença d'Alcaldia del Grau ja es va fer també un requeriment d'informació per escrit en la qual traslladava la necessitat d'intensificar la informació a la ciutadania i detallar les accions impulsades impulsant per a evitar situacions d'aquestes característiques. L'Administració competent, no obstant açò, és la Generalitat, a través de la Conselleria de Medi ambient i l'Agència Valenciana de Resposta a les Emergències.

Per part de les empreses convocades s'ha manifestat la ferma voluntat de col·laboració perquè de forma conjunta tant amb l'Administració local com a autonòmica s'establisquen plans d'acció en el sentit indicat per l'alcaldessa.Segueix-nos: