Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament impulsa la primera campanya de conscienciaci de Castell com a ciutat refugi

Dimarts, 29 de Maig de 2018

La iniciativa tindrà lloc del 13 al 20 de juny amb activitats impulsades per una comissió tècnica i la col·laboració de centres educatius en un concurs de dibuix del que eixirà el cartell de campanya.

L'Ajuntament de Castelló commemorarà per primera vegada el Dia del Refugiat amb una planificació d'activitats que es desenvoluparan del 13 al 20 de juny i que han sigut promogudes des de la comissió tècnica Castelló Ciutat Refugi, integrada per la Regidoria de Benestar Social, a través del Negociat de Convivència Social Intercultural, ACCEM, Creu Roja, Càrites, Fundació Prem de Vida, Plataforma Obrim Fronteres, Amnistia Internacional i la Càtedra de la Pau de la Universitat Jaume I.

La primera de les accions programades dins de la Setmana de Refugi 2018 ha sigut l'I Concurs de Dibuix ‘Castelló Ciutat Refugi’, dirigit als centres educatius i entitats socials que desenvolupen programes de sensibilització amb menors en la ciutat de Castelló. Un jurat ha seleccionat avui el millor dibuix del certamen, imatge que passarà a ser el cartell de la campanya divulgativa de les accions emmarcades dins de citada setmana.

El propi concurs de dibuix ja ha propiciant la realització d'accions de sensibilització en els centres educatius participants ja que les entitats que formen part de la comissió tècnica Castelló Ciutat Refugi han aproximat als/les xiquets i xiquetes la situació de les persones refugiades en la nostra ciutat i els han ajudat a plantejar-se quins hagueren de ser els valors d'una ciutat refugi.

El concurs ha comptat amb una gran participació, adherint-se nou entitats a la iniciativa de les quals, cinc són centres educatius (CEIP Sanchis Yago, CEIP Gaeta Huguet, CEIP Mestre Canós, CEIP Sensal i CEIP Jaume I) i, quatre, entitats socials (Creu Roja Joventut, Fundació PUNJAB, Associació Colombiana Hispanoamericana Un Sol Cor i l'Associació Llatinoamericana).Segueix-nos: