Està en: INICI > Notícies

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Mar arriba a la 13 edici amb ms de 800 participants

Dilluns, 4 de Juny de 2018L’Auditori acollirà demà la gala de lliurament dels premis a partir de les 19.00 hores.

La vicealcaldessa de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha presentat aquest matí la gala que servirà per a lliurar els guardons de la XIII edició del Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà. En la presentació d’aquest certamen literari, la vicealcaldessa ha estat acompanyada per la vídua del mestre i escriptor, Dolors Ibáñez, i Joan Josep Trilles, membre de la Comissió Cívica Vicent Marçà, organitzadora de l’esdeveniment.

Així doncs, demà a partir de les 19.00 hores en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, tindrà lloc la gala d’entrega dels premis als escolars participants que també comptarà amb l’actuació d’alumnes del Conservatori Professional de Música ‘Mestre Tàrrega’. En el Premi participa l’alumnat de tercer cicle de primària (cinquè i sisè) de les escoles de Castelló, i des de la primera edició ja han participat un total de 7149 escolars. En aquesta tretzena edició han participat un total de 838 alumnes de 34 centres escolars de la capital de la Plana, d’entre els quals s’han seleccionat 41 guanyadors. Aquests 41 relats seleccionats entre els participants de diferents col·legis de la ciutat seran publicats, com és habitual, en un llibre recopilació que enguany portarà per títol ‘El secret de la biblioteca’, que editarà Bromera dins de la seua Col·lecció Lletra Nova.

La vicealcaldessa Brancal ha destacat que "per al govern de l’Ajuntament de Castelló és una iniciativa que volem que tinga una gran continuïtat, tant pel que fa a l’acció com a promoció del valencià, però sobretot perquè és un premi a nivell escolar ja consolidat". "La intenció de l’Ajuntament de potenciar la cultura i defensar la nostra llengua està en estos premis plenament aconseguida", ha afegit.

Per la seua banda, Dolors Ibáñez ha agraït el "suport incondicional de l’Ajuntament a donar difusió, a que es puguen publicar els llibres, i a comprometre’s amb els i les mestres, xiquets i xiquetes i famílies per a potenciar l’ús de la llengua, l’ús de la literatura i també l’estima de les famílies de Castelló en el coneixement de qui era i què feia Vicent Marçà i com estimava el seu poble".Segueix-nos: