Està en: INICI > Notícies

Castell certifica a Holanda la seua aposta per avanar en solucions urbanes naturals

Dimarts, 5 de Juny de 2018

La capital de la Plana abordarà solucions en la gestió integral de l'aigua dins del projecte Unalab amb la ciutat italiana de Gènova.

Castelló reivindica un nou urbanisme basat en solucions naturals que permeta donar resposta als reptes urbans, millorar la qualitat de vida i avançar cap a una nova ciutat més amigable amb les persones. L'Ajuntament de Castelló de la Plana, a través de l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica adscrita a Alcaldia, ha participat en la reunió internacional del projecte europeu Unalab Laboratoris Urbans Naturals, que s'ha celebrat aquesta setmana en Eindhoven (Holanda) i que ha designat a Gènova com a ciutat ‘mentora’ de la capital de la Plana.

Aquesta reunió s'ha celebrat coincidint amb el primer aniversari de l'inici del Unalab i ha permès debatre les fites aconseguides així com els següents passos i objectius para, en els pròxims 30 anys, fer de Castelló una ciutat més sostenible, amigable i renaturalitzada.

Castelló ha participat en les jornades de treball com a ciutat seguidora. Les ciutats capdavanteres del projecte (ciutats amb gran experiència en solucions basades en la naturalesa) Eindhoven, Tampere i Gènova comparteixen amb les seguidores les accions que estan aplicant dins del projecte per a promoure les solucions innovadores basades en la naturalesa davant els reptes urbans que han de respondre els municipis.

A partir d'ara, Castelló intensificarà la col·laboració amb la ciutat italiana de Gènova per a establir sinergies i veure les possibilitats de replicar les solucions en les quals estan treballant, sobretot en la gestió integral de l'aigua, segons expliquen des de l'Oficina de Promoció i Projecció Econòmica. 

El projecte Unalab està integrat per 28 socis de 10 ciutats tant europees com a ciutats observadores internacionals (Hong Kong i Buenos Aires), amb l'objectiu de desenvolupar societats més intel·ligents, més resilientes i sostenibles a través de solucions innovadores basades en la naturalesa (Nature Based Solutions).

Unalab està liderat per tres ciutats europees amb molta experiència en desenvolupament sostenible (Tampere, Gènova i Eindhoven) i Castelló és soci col·laborador juntament amb Stavanger (Noruega), Praga (República Txeca), Cannes (França), Basaksehir (Turquia), Hong Kong (Xina) i Buenos Aires (Argentina). Aquesta iniciativa també comptarà amb la col·laboració de la ciutat de Guangzhou (Xina) i de la Xarxa d’Smart Cities Brasilera. També treballen conjuntament institucions públiques, instituts de recerca com el Parc Cientific Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (ESPAITEC), i xicotetes i mitges empreses de tot el món perquè tots els públics d'interès estiguen representats.

L'objectiu d'aquest programa europeu d'innovació ambiental i social és construir un "living lab" (laboratori vivent) en les ciutats capdavanteres per a realitzar proves i aconseguir solucions innovadores per a millorar la gestió de l'aigua en les ciutats. Entre tots els socis cerquen desenvolupar ciutats més intel·ligents, inclusives i sostenibles.Segueix-nos: