Està en: INICI > Notícies

Arranca la remodelaci de l'avinguda Enrique Gimeno, un dels principals accessos a Castell

Dissabte, 9 de Juny de 2018L'avinguda comptarà a la fi d'any amb voreres, carril bici i passos de vianants elevats per a millorar la seguretat vial.

L'adequació de l'avinguda Enrique Gimeno, en el tram entre les avingudes de l'Alcora i Ribesalbes, ha començat. L'execució d'aquest projecte permetrà dotar a aquest accés de la ciutat, un dels més importants per volum de tràfic, de voreres, carril bici i passos de vianants, algun d'ells elevats, per a calmar el trànsit i millorar la seguretat vial.

L'empresa adjudicatària ha iniciat aquesta mateixa setmana els treballs, que es perllongaran uns sis mesos i compta amb un pressupost de 649.000 euros amb càrrec a les inversions financerament sostenibles. Les obres permetran millorar les connexions ciclistes i per a vianants de l'entorn de les pistes d'atletisme de Gaetà Huguet i la piscina olímpica de Salera amb l'avinguda de l'Alcora i el seu entorn residencial i dotacional, "donant prioritat a vianants i ciclistes per a fomentar desplaçaments més sostenibles i en millors condicions des del punt de vista de la seguretat vial", segons ha explicat el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.

L'edil també ha subratllat que, diàriament, nombroses persones utilitzen aquesta avinguda caminant o amb bicicleta per un voral, perquè encara manté l'estructura de nacional 340. La intervenció suposa a més "pel que aquesta remodelació contribuirà a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i fomentarà una mobilitat més sostenible, amigable i segura.

A més, segons ha explicat Simó, l'execució es farà seguint els criteris d'adequació a les directrius marcades pel pla director del bulevard de la Plana, que amb una longitud de 5,5 quilòmetres connectarà Castelló, Almassora i Vila-real. Per a açò, es genera un recorregut ciclista i per als vianants en el costat muntanya i en l'altre marge s'habilita una vorera, s'ha prescindit de la mitjana prevista inicialment i s'han disposat els arbres en escocells per a garantir una amplària de voreres superior a l'1,20 metres.

D'aquesta manera, quan en el futur s'obtinga el sòl fins als 30 metres previstos per a aquest tram de l'avinguda Enrique Gimeno i es procedisca a l'ordenació conforme al pla director del bulevard, la part central es mantindrà i es disposaran en cada marge les calçades laterals, noves voreres i els serveis d'aigua, sanejament i drenatge.Segueix-nos: