Està en: INICI > Notícies

Turisme promociona els productes artesans

Dimecres, 13 de Juny de 2018El Patronat i el Gremi de Forners porten als punts d'informació turística de la ciutat la carta d'elaboracions artesanes.

Acostar els productes artesans i difondre les seues excel·lències com a part de l'atractiu turístic de la ciutat de Castelló. Amb aquest objectiu, el Patronat Municipal de Turisme de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb el Gremi de Forners, premiat com a Millor Gremi Artesà d'Espanya 2018, per a portar als punts d'informació turística de la ciutat la carta de productes tradicionals i artesans de Castelló que els visitants poden trobar en les nostres fleques i pastisseries artesanes.

Aquesta ‘carta de productes artesans’, dissenyada en forma de tríptic, informa de quins són els productes dolços i salats que millor identifiquen la nostra gastronomia artesana; quins són els referents gastronòmics de les nostres festes, quins ingredients mediterranis són protagonistes i quina història o llegenda els precedeix.

La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, i el Mestre Major del Gremi de Forners, José Miró, han coincidit a destacar que, d'aquesta manera, "els qui ens visiten ara, a més d'informar-se sobre els nostres monuments o els nostres espais de restauració, podran saber també quins productes preparen els artesans de la ciutat sobre la base de l'herència dels nostres avantpassats, de les receptes tradicionals i dels ingredients de proximitat".

"Així, els turistes podran saber què són nostres rosquilletes, quins productes salats són els que més triomfen com piscolabis, quin és la història del Fadrinet o que la Flor de Lledó és el dolç en honor a la nostra patrona. Tot açò tenint en compte que els nostres productes formen part de la dieta mediterrània i defineixen ben nostra cultura i idiosincràsia", han afegit.

La regidora Patricia Puerta ha recordat que a més d'arribar als punts d'informació turística de la ciutat, els tríptics també serviran per a difondre i conèixer la nostra gastronomia artesana en aquells esdeveniments turístics fora de la província en els quals la ciutat es done a conèixer.

Tots dos han participat en la presentació de la carta en l'Ajuntament de Castelló al costat del vicepresident del Gremi, César Solsona, i el vocal d'activitats, Antonio García.Segueix-nos: