Està en: INICI > Notícies

Brancal demana al nou govern de Snchez que revertisca el recurs d'inconstitucionalitat de la Llei de la Funci Social de la Vivenda

Dijous, 14 de Juny de 2018La regidora d’Habitatge ha destacat que la llei establia que "hi havia un ampli nombre d’habitatges desocupats i això requeria mesures valentes d’actuació sobre l’habitatge buit".

La vicealcaldessa i regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha demanat al nou govern de Pedro Sánchez que retire el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern de Mariano Rajoy contra la Llei de la Funció Social de la Vivenda. La Llei, impulsada per la Conselleria d’Habitatge dirigida per Maria José Salvador, establia que "hi havia un ampli nombre d’habitatges desocupats i això requeria mesures valentes d’actuació sobre l’habitatge, i sobretot d’aquelles que estan en mans d’entitats financeres", ha explicat Brancal.

Així doncs, tal com ha evidenciat la regidora d’Habitatge, "el govern de Rajoy es va afanyar a establir un recurs d’inconstitucionalitat d’alguns dels articles i això significava en la pràctica suspendre la vigència de l’aplicació de la mateixa llei en uns articles determinats".

En març, el Tribunal Constitucional va resoldre alçar la suspensió d’alguns dels articles però mantenir la suspensió sobre dos en concret: el que fa referència a les mesures per garantir la protecció a les persones en procediments de suspensió hipotecària i el que fa referència a l’expropiació forçosa dels habitatges en procés de desnonament per execució quan l’habitatge quede buit, per a posar-lo a disposició de persones amb necessitat de vivenda.

És per això que la també vicealcaldessa de Castelló ha instat a revertir el recurs d’inconstitucionalitat per tal que la Llei de Funció Social de la Vivenda de la Generalitat Valenciana es puga desenvolupar en la seua totalitat perquè "la principal pretensió és satisfer les necessitats de les persones", ha afegit.Segueix-nos: