Està en: INICI > Notícies

Castell planifica una inversi de 60.000 euros en la millora de les rees de jocs infantils

Dissabte, 16 de Juny de 2018Renovar el paviment d'amortiment, barrar les zones i instal·lar cartells amb les edats d'ús, principal conclusió de l'auditoria.

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental invertirà enguany 60.000 euros en la millora de les àrees de jocs infantils amb l'objectiu d'atendre les conclusions de la primera auditoria d'aquestes zones que s'ha elaborat en la ciutat de Castelló. La renovació del paviment d'amortiment, barrar les zones de joc i instal·lar cartells on s'indique les edats per a les quals estan recomanats els jocs són les principals conclusions d'aquest estudi.

L'auditoria ha analitzat l'adaptació de les zones de jocs infantils distribuïdes per tota la ciutat a la normativa europea EN-1176 i a l'EN-1177. L'estudi detecta deficiències a corregir com l'absència de cartells que indiquen l'edat per a la qual estan indicats els jocs o la falta de tanques perimetrals de separació, dues situacions comunes en la majoria d'espais i que han quedat reflectides en els resultats d'aquesta anàlisi que pretén oferir una radiografia de l'estat actual per a poder impulsar actuacions de millora.

Un altre dels punts reflectits és el dels paviments d'amortiment, que compleixen amb les recomanacions per a altures menors com les dels *balancines però s'han d'adaptar a la normativa per a complir també amb un altre tipus de jocs com els tobogans, gronxadors o jocs múltiples.

A més de la inversió prevista ja per a 2018, ja s'han anat reparant algunes d'aquestes deficiències en diferents zones de la ciutat. Així, aquesta mateixa setmana s'ha instal·lat paviment d'amortiment en la zona de jocs del parc Ribalta així com en la plaça Cayo Gironés, al barri de Sant Agustí i Sant Marc, en el carrer Gandia i en la plaça de la Barrassota del Grau, segons ha apuntat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

Aquesta auditoria permetrà planificar la millora de les instal·lacions de jocs infantils situades en parcs, places i altres espais públics de la ciutat amb l'objectiu d'adaptar-se a la normativa europea de seguretat. "Conèixer la situació actual permetrà planificar millor les inversions per a resoldre les deficiències detectades i aconseguir la millora de la qualitat d'aquests espais d'oci infantil", ha apuntat l'edil Sara Usó.Segueix-nos: