Està en: INICI > Notícies

El Joguet Cientfic Espanyol en el Planetari de Castell

Dissabte, 16 de Juny de 2018L'exposició compta amb una selecció de cartells publicitaris que mostren els anuncis més famosos de joguets científics publicats en premsa entre 1906 i 1990.

El Joguet Científic Espanyol és una exposició organitzada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló i exposada en el Planetari del 15 de juny al 15 d'octubre, que convida a tots els seus visitants a un suggeridor viatge d'una banda de la història espanyola a través dels seus jocs i joguets, mostrant l'íntima connexió entre aquests i la ciència. Aquesta és una exposició itinerant que suma una altra de les apostes de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, per a dinamitzar i convertir el Planetari de Castelló en l'epicentre de la divulgació científica de Castelló i província.

Les peces seleccionades, totes elles originals i de fabricació espanyola, procedeixen de la col·lecció Quiroga–Muntanya que, amb els seus més de 1500 exemplars en l'actualitat, se situa entre les més significatives i completes del país. Aquesta, suposa la primera mostra monogràfica sobre el joguet científic fabricat en el nostre país, després de la inicialment inaugurada en el Museu de la Ciència de Valladolid.

Totes les peces mostrades pretenen evocar la infantesa, acostant al visitant adult als records de la seua infància de la mà dels joguets i dels jocs científics. I alhora permeten al visitant infantil descobrir el món lúdic-científic dels seus majors perquè ahir, com avui, aprendre a jugar és aprendre a viure.

Encara que l'exposició es pot recórrer lliurement, sense seguir un ordre predeterminat, el visitant trobarà les peces agrupades en cinc àmbits: ‘joguets amb molta energia’ que es fonamenten en principis físics i químics que fan possible el seu moviment, ‘de la ciència als invents’ dedicada als invents de la llar, mitjans de transport a través del temps, ‘juguem a científics?’ relacionats amb les diferents disciplines científiques’, i ‘ciència en femení’ que reconeix a catorze grans dones en diferents disciplines de la història de la ciència.

Aquests cinc àmbits es completen amb una selecció de cartells publicitaris que mostren els anuncis més famosos de joguets científics publicats en premsa entre 1906 i 1990.Segueix-nos: