Està en: INICI > Notícies

Castell exemple de convivncia entre banyistes i surfistes

Dissabte, 16 de Juny de 2018

El Patronat d'Esports de Castelló recull les demandes dels esportistes d'activitats aquàtiques.

La reivindicació dels esportistes d'activitats aquàtiques a seguir entrenant durant els mesos d'estiu sense que es veja alterat el dret dels banyistes està posada ja sobre la taula. Recentment, el Patronat d'Esports va acollir una reunió en la qual van participar les parts implicades: el regidor d'Esports, Enric Porcar, representants del Servei de Prevenció Municipal i Salvament, de la Policia Local de Castelló, del Servei Municipal de Salvament i Socorrisme, i del Club Eolo Castellón.

Entre els aspectes abordats en la reunió destaca la necessitat de delimitar un canal específic, abalisat, per a l'entrada i eixida dels esportistes, tant de windsurf, com de kitesurf o de pàdel surf, de manera que el respecte cap als banyistes siga màxim. Així mateix, es va posar l'accent en que aquells esportistes federats que tinguen en vigor la corresponent llicència, mitjançant els corresponents llits de control, puguen continuar amb els entrenaments en aquesta època de l'any.

En aquest sentit, el president del Club Eolo Castellón, Tomás De Rosa, va matisar que "cal tenir en compte que Castelló compta amb esportistes d'elit a nivell nacional i mantenir la continuïtat en els entrenaments és requisit necessari i imprescindible". D'altra banda, en la reunió es va tractar també la possibilitat de fitar zones específiques per a determinades pràctiques esportives que requereixen condicions de cert onatge.

Cal destacar que aquesta reunió suposa un pas més cap a l’assoliment integral de la compatibilitat entre esportistes i banyistes, ja que el municipi de Castelló és pioner a Espanya a l'hora de regular aquesta situació. Els representants del Club Eolo Castellón van eixir satisfets de la reunió ja que es va desenvolupar en un clima d'enteniment i sensibilitat cap a aquestes necessitats del col·lectiu i estan a l'espera de que es materialitzen aquestes reivindicacions.Segueix-nos: