Està en: INICI > Notícies

Amparo Marco: "Pedro Snchez ha fet ms en deu dies per la gratutat de l'AP-7 que el Govern de Rajoy en set anys"

Dilluns, 18 de Juny de 2018

L'alcaldessa destaca el canvi d'actitud cap a una infraestructura essencial per a Castelló.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua "satisfacció" per l'anunci del ministre de Foment, José Luis Ábalos, de garantir que les autopistes seran gratuïtes quan concloga el període de concessió. És el cas de l'AP-7, l'explotació de la qual acaba el 31 de desembre de 2019. "En només deu dies, Pedro Sánchez ha demostrat més sensibilitat cap a Castelló i la Comunitat Valenciana que el PP en set anys de govern", ha afirmat.

"La demanda de la gratuïtat de l'autopista era un clam social davant el qual l'anterior govern callava i callava. Ara les coses han canviat i la fi dels peatges es convertirà en un al·licient per a la competitivitat de l'economia de la nostra terra", ha indicat Marco. Una actitud que contraposa a la de l'anterior Govern, que havia deixat entreveure la possibilitat d'instaurar algun tipus de peatge tou en l'AP-7 una vegada acabara la concessió.

Marco revela que uns dies abans del canvi de Govern, va rebre una carta del llavors secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, en la qual es mantenia la incertesa sobre el futur de l'AP-7. La carta responia a un escrit previ de l'alcaldessa de la capital de la Plana en la qual li traslladava l'acord unànime de la Corporació municipal a favor de la liberalització de l'autopista. "El canvi està sent beneficiós per a Castelló", afig.

"Des de l'Alcaldia i des del Govern municipal portem tres anys defensant per activa i per passiva que l'AP-7 no pot continuar sent una autopista de pagament. Ho havíem reivindicat davant els ministres de Foment que van ocupar el càrrec i també davant el president Rajoy quan va venir a la inauguració de l'AVE, però solament rebem el silenci per resposta. Ara, amb Pedro Sánchez serà una realitat", refereix l'alcaldessa.

En el primer contacte mantingut amb el nou ministre de Foment, l'alcaldessa ja va avançar les prioritats de Castelló en matèria de Castelló: liberalització de l'autopista AP-7, Rodalies i Corredor Mediterrani. "El nou ministre coneix a la perfecció la realitat de les infraestructures valencianes i sap que són importantíssimes per a impulsar el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat", va destacar Marco.Segueix-nos: