Està en: INICI > Notícies

Castell llana una campanya de reciclatge per la Nit de Sant Joan

Divendres, 22 de Juny de 2018L'Ajuntament reparteix 5.000 borses per a facilitar la recollida selectiva de residus i reforça el nombre de contenidors.

Per una Nit de Sant Joan més sostenible. L'Ajuntament de Castelló, a través de la col·laboració de diverses regidories, ha programat una campanya per a fomentar el reciclatge durant la celebració de la Nit de Sant Joan, que demà portarà a milers de castellonenques i visitants fins al Grau i les platges del Pinar i el Gurugú.

La presidenta del Patronat Municipal de Festes i responsable també de l'àrea de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha explicat que es repartiran 5.000 borses per a facilitar la recollida selectiva de residus a peu de platja "i contribuir al fet que aquesta popular festa siga una mica més sostenible". Usó ha convidat a reduir, reutilitzar i reciclar també quan arriben celebracions com aquesta de Sant Joan.

Totes les borses són de paper i estan identificades per colors per als diferents tipus de residus. A més s'ha reforçat el nombre de contenidors, amb 51 contenidors addicionals per a arreplegar paper, cartó, vidre i envasos lleugers "i contribuir al fet que nostres platges estiguen més netes". L'edil ha explicat que la reducció i la reutilització han de complementar-se amb el reciclat "i Sant Joan és una bona oportunitat per a seguir fent-ho". Les regidories de Turisme i Serveis Públics i col·lectius con la Federació de Colles, Botafocs i l’associació d’empresaris Adepla han donat suport a la iniciativa.

Recomanacions

Un any més, es demana col·laboració a la ciutadania que es desplace fins al litoral per a facilitar les labors de neteja. Així, a més de reciclar el màxim de residus possibles, es recomana dipositar-los de manera que es faciliten els treballs de neteja. En aquest sentit, el dispositiu especial per a la Nit de Sant Joan a Castelló està integrat per 16 vehicles, inclosa una cuba per a apagar les fogueres, i 22 operaris. El desplegament està pensat perquè entre les 8.00 i les 9.00 del matí del diumenge les platges del Pinar i del Gurugú ja estiguen en perfectes condicions per a gaudir del bany.Segueix-nos: